Artikel top billede

Her er verdens mest innovative virksomheder

Størstedelen af de 50 mest innovative virksomheder i verden er it-selskaber. Her kan du se listen.

En ny top 50-liste over de mest innovative virksomheder i verden, giver it-branchen god grund til at klappe sig selv på skuldrene.

Informationsteknologi er nemlig innovation, ses det tydeligt på listen, hvor langt de fleste selskaber beskæftiger sig med it og elektronik.

Det er BusinessWeek, der for femte år i træk publicerer listen i samarbejde med Boston Consulting Group.

Rangeringen tager udgangspunkt i selskabernes vækst over de seneste tre år og aktiekurserne, og er på den måde ikke bare et udtryk for, at man kan komme på gode idéer - man skal også gøre dem til kommercielle succeser.

Æblet vokser sig større

Det er der rigtig mange it-selskaber, der formår, fremgår det at listen, hvor de fire første pladser faktisk går til rene it-forretninger: Apple, Google, Microsoft og IBM.

At Apple ligger øverst skyldes ikke mindst den ganske imponerende form, selskabet har vist over de seneste år.

I 2009, et år med den værste økonomiske krise i mands minde, formåede Steve Jobs og Apple at øge årsresultatet med 18 procent og levere det bedste kvartalsregnskab i virksomhedens historie.

Det er produkter som iPod, iPhone og senest iPad, der har sikret Apples markante vækst. Selskabet lå også nummer et på listen sidste år, efterfulgt af Google på andenpladsen - og søgegiganten bevarer også sin position på den nye liste.

Til gengæld er Microsoft rykket op fra en fjerdeplads en tredjeplads. Måske et resultat af at Windows 7 blev frigivet sidste år og erstattede det forhadte Vista?

IBM viser også god form, idet Big Blue er rykket to pladser op til fjerdepladsen.

Se listen her

BusinessWeek bemærker selv, at listen for første gang viser, at størstedelen af top 25-virksomhederne ikke er fra USA.

"Vi begynder at se starten på en ny verdensorden. Den udviklede verdens føregreb inden for innovation begynder at løsnes en smule," udtaler James P. Andrew fra Boston Consulting Group.

Det er blandt andet selskaber som HTC, Lenovo, Sony og Samsung, der markerer den "nye verdensorden."

Her er de 10 mest innovative:

1: Apple

2: Google

3: Microsoft

4: IBM

5: Toyota Motor

6: Amazon.com

7: LG Electronics

8: BYD

9: General Electric

10: Sony

Se alle 50 selskaber hos BusinessWeek.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere