Artikel top billede

Mediekoncern skyder med skarpt mod YouTube

Det er ikke for børn, når mediekoncernen Viacom og Googles YouTube lader de gensidige beskyldninger flyve frem og tilbage. Der er seks milliarder kroner på spil i den opsigtsvækkende retssag.

I et indlæg på Viacoms hjemmeside hævdes det, at nye dokumenter i sagen Viacom versus Google beviser, at Google inden opkøbet af YouTube foretog en "bevidst, kalkuleret beslutning om at udnytte indhold, der ellers var copyright-beskyttet."

Google købte YouTube for 9,8 milliarder kroner i 2006.

Viacom, der ejer selskaber som MTV, Paramount og DreamWorks, sagsøgte i 2007 YouTube for omkring seks milliarder kroner, fordi mediekoncernen hævder at have spottet 160.000 af sine videoklip på YouTube.

Viacom mener, at det var de tre oprindelige stifteres intention at krænke rettighedshaverne, fordi siden skulle opnå så meget trafik, at den ville blive interessant for potentielle købere.

"Vores virksomhed investerer hvert år en formue i at promovere, udvikle og finansiere creative projekter, fra populære tv-programmer som South Park til store film som Transformers, Star Trek, G.I. Joe og Shutter Island," skriver Stanley Pierre-Louis, Viacom Vice President, i en officiel meddelelse.

"Vi beskæftiger også op imod 11.000 mennesker og gør det muligt for dem at arbejde i jobs, som vi tror de virkelig elsker. Det kan vi ikke gøre, hvis virksomheder som Google får lov til ugenert at tage det, vi har arbejdet hårdt på at skabe," forsætter han.

Hvad vidste Google inden købet?

Viacom fremhæver i indlægget flere direkte citater, som virksomheden angiveligt kan dokumentere stammer fra Google-chefer.

"YouTubes forretningsmodel er fuldstændigt holdt oppe af pirat-indhold," skal det blandt andet have lydt fra en Google-chef inden opkøbet af YouTube.

Den påståede kommentar minder en del, om de den kommentar, Viacom i sidste måned hævdede stammede fra en intern e-mail-korrespondancer mellem YouTube-cheferne.

"Vi skal huske på, at vi er nødt til at tiltrække trafik. Hvor meget trafik vil vi få fra personlige videoer? Husk på, at den eneste grund til, at vores trafik voksede på grund af denne type video ... virale videoer ofte være DENNE slags videoer," skal Steve Chen have skrevet til sine YouTube-kolleger i en mail den 29. juli 2005.

Det er Viacoms påstand, at Google udmærket kendte til de mindre lovlige sider af YouTube, da man købte selskabet i 2006, og det er baggrundet for det milliard-store sagsanlæg.

I en kommentar til Cnet siger en repræsentant fra YouTube, at det er meget afslørende, at Viacom på denne måde forsøger at føre proces i pressen.

"Disse dokumenter er ikke nye. De er taget ud af en kontekst og har intet at gøre med denne retssag," lyder reaktionen fra Google-selskabet, efter at Viacom har publiceret det seneste indlæg.

Google: Viacom uploadede ulovligt indhold

I sidste måned beskyldte Google Viacom for i al hemmelighed selv at have uploadet copyright-beskyttet indhold til YouTube.

"I årevis fortsatte Viacom med hemmeligt at uploade indhold til YouTube, selv mens man offentligt brokkede sig over, at det var der. Firmaet hyrede ikke færre end 18 forskellige marketing-bureauer til at uploade sit indhold til siden," lød det blandt andet fra Zahavah Levine fra YouTube-ledelsen

YouTube har længe været under pres fra rettighedshavere, der mener, at video-tjenesten indeholder copyright-beskyttet indhold, og Google har da også flere gange fjernet ulovligt indhold fra siden.

I 2007 kom Google for alvor i skudlinien, da Viacom sagsøgte søgegiganten for omkring seks milliarder kroner.

Argumentet var dengang, at Viacom havde fundet 160.000 klip fra virksomhedens forskellige kanaler på YouTube. Klippene var efter sigende blevet vist 1,5 milliarder gange, selvom det var copyright-beskyttet, og det resulterede i gigant-regningen.

Dommer Louis Stanton fra den amerikanske distrikts-domstol i New York har givet Google og Viacom en frist til 30. april til at svare igen på hinandes sagsfremstillinger, og det ventes, at der vil falde dom senere i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere