Artikel top billede

Arkivfoto.

Selvmords-trend breder sig hos iPad-arbejdere

Kinas største elektronikfabrik, der producerer produkter for blandt andet Apple, HP og Nokia har den seneste måned været ramt af en stribe selvmordsforsøg.

I løbet af den sidste måned har fire ansatte hos Kinas største elektronikfabrik, Foxconn, forsøgt at begå selvmord.

Det skriver den britiske avis The Telegraphs Kina-korrespondent, Malcom Moore, på sin blog.

Det er på Foxconns fabrikker, at iPad'en og en række andre af Apples produkter bliver produceret.

Foxconn producerer ligeledes elektronik-produkter for virksomheder som HP, Nokia, Motorola, Microsoft og Cisco.

Alle er sprunget ud

Det seneste selvmordsforsøg fandt sted i mandags, da en blot 18-årig kvinde valgte at springe ud af et vindue i en af fabrikkens bygninger.

Kvinden, der kun er kendt under sit kælenavn Rao, blev alvorligt kvæstet, men overlevede springet takket være en række træer, der afbødede faldet.

Foxconn forklarer kvindens selvmordsforsøg med, at hun netop havde haft et opgør med sin kæreste.

Den 29. marts sprang en ung mand ved navn Liu ud af et vindue på Foxconns fabrik i den kinesiske by Longhua.

Den unge mand var universitetsuddannet og arbejdede med trådløs teknologi hos Foxconn. Da han blev fundet, var han kun iført underbukser og sin Foxconn-skjorte.

Den 11. marts sprang en anden mandlig Foxconn-ansat ved navn Li i døden. Angiveligt efter at hans bonus blev stjålet ved det kinesiske nytår.

Den 7. marts blev en kvindelig ansat ved navn Tian kvæstet efter, at hun sprang ud fra en bygning. Hun forklarede efterfølgende, at hun havde været under stort pres den seneste tid.

Død efter iPhone-tyveri

Sidste sommer vakte det stor medieopmærksomhed, da det kom frem, at den 25-årige Foxconn-ansatte Sun Danyong havde begået selvmord efter, at han havde stjålet én ud af blot 16 prototyper af den nye iPhone 3GS, som på daværende tidspunkt endnu ikke var kommet på markedet.

Foxconn har i nærheden af 300.000 ansatte i Kina, og den største fabrik er placeret i byen Longhua, og der skulle være tale om et gigantisk kompleks, hvor de ansatte både bor og arbejder.

Ifølge The Telegraph er Foxconns-fabrik omgæret med stor mysik. Det skulle tage op til en halv time at køre fra den ene indgang af komplekset til den anden.

Og Malmcom Moore fra The Telepgrahp beskriver desuden en episode, hvor en journalist fra Reuters har oplevet at blive overfaldet af sikkerhedsvagter udenfor Foxconns hovedkvarter i den kinesiske by Shenzhen, fordi journalsten angiveligt opholdte sig for tæt på bygningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere