Artikel top billede

Her holdes konference på Ciscos telepresence-system, men mindre kan også gøre det, har de ansatte i den danske stat opdaget.

Staten er vild med videokonferencer

Ansatte i den danske stat bruger videokonferencer i stor stil.

De statsansatte har om nogen taget videokonferencen til sig.

Hele 57 procent af de statslige myndigheder oplyser, at de benytter sig af muligheden for at holde videokonferencer, når der skal holdes møder.

Det viser resultaterne af den undersøgelse, som Danmarks Statistik, DST, har udarbejdet i rapporten, Den offentlige sektors brug af it.

Til sammenligning bruger kun cirka 12 procent af de private virksomheder videokonferencer, fremgår det af rapporten Det Digitale Samfund 2009, der er lavet af IT- og Telestyrelsen.

Tælles de øvrige offentlige myndigheder med, nemlig kommunerne, lander den samlede offentlige anvendelse af videokonferencer på 39 procent.

Der er dermed store forskelle på anvendelsen i staten og kommunerne, hvor kun 17 procent bruger den internet-baserede møde-mulighed.

DST vurderer, at den store forskel i brugen skyldes de forskellige myndigheders mødemønstre.

De statslige institutioner dækker et større geografisk område, og her kan udgifterne til rejseaktivitet blive langt højere end i kommunerne, hvor de ansatte har lettere fysisk adgang til hinanden.

IT- og Telestyrelsen glæder sig

I IT- og Telestyrelsen glæder vicedirektør Marie Munk sig over, at så mange offentlige myndigheder bruger videokonferencer.

"Det lover godt, for der er et rigtig stort potentiale både for at reducere energiforbruget og for at effektivisere arbejdsgange i forvaltningen. Det er i øvrigt et område, som videncentret for grøn it i Videnskabsministeriet sætter yderligere fokus på," siger Marie Munk.

Det er syvende gang, at Danmarks Statistik udgiver en undersøgelse om den offentlige sektors brug af it. Undersøgelsen er udarbejdet på vegne af IT- og Telestyrelsen og Finansministeriet og er baseret på resultater fra it-ansvarlige i stat, regioner og kommuner.

Kompatabilitet vigtigst

De it-ansvarlige er i øvrigt for første gang blevet spurgt om deres indsats for at reducere energiforbruget fra og ved hjælp af it.

48 procent svarer, at strømforbrug og miljømærkning har stor betydning, når de står overfor at skulle indkøbe nyt it-udstyr.

Allervigtigst for de offentlige it-ansvarlige (84 procent) er det dog, at det nye udstyr er kompatibelt med de øvrige it-systemer.

Alle undersøgelsens resultater om det offentliges brug af it findes på Danmarks Statistiks hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere