Artikel top billede

Microsoft fremskynder Windows 7 SP1

Microsoft har for vane at vente længe med at sende den første servicepack på gaden. Et kvalificeret gæt er, at SP1 til Windows 7 kommer sidst på året.

Computerworld News Service: Selvom Microsoft har droppet en plan om at vente næsten to år efter lanceringen af Windows 7 med at udgive den første service pack, så vil den første store opdatering af det ny styresystem dog ikke komme før fjerde kvartal i år, vurderer et website, der før har forudsagt køreplanen for Windows med stor præcision.

En analytiker mener dog, at det ville være smart af Microsoft at genoverveje sagen og udsætte den første service pack så længe som muligt.

Det malaysiske website TechARP.com har præcist forudsagt udgivelsestidspunktet for tidligere service packs til både Windows XP og Vista og fortæller nu, at anonyme kilder oprindeligt havde oplyst om en udviklingscyklus på 22 måneder for Windows 7 Service Pack 1 (SP1). Men Microsoft har siden ændret mening angiveligt for at imødegå et ukendt antal "alvorlige" ydelsesproblemer.

"Det tidligste, Microsoft realistisk set kan udgive Service Pack 1 til Windows 7, er i sidste kvartal af 2010," vurderer sitet.

Denne tidsplan ville faktisk passe fint med den tidsplan, som Microsoft har fulgt for de foregående styresystemer. Virksomheden udgav Windows XP SP1 lidt over 10 måneder efter udgivelsen af XP i oktober 2001, og udgav den første service pack til Vista omkring 12 måneder efter Vistas lancering til detailhandlen i januar 2007.

"Der er ingen regler for en service pack," observerer Michael Cherry, der er analytiker hos Directions on Microsoft. "Det er en psykologisk milepæl. De har trænet os til at vente på SP1."

Det ville dog gavne Microsoft at udsætte Windows 7 SP1, argumenterer Michael Cherry.

"Windows 7 har ret godt momentum lige nu, men det vil muligvis aftage, hvis de annoncerede en service pack. Da ville folk forståeligt nok vente. Det ville lægge en dæmper på det gode salg, der er i gang lige nu," siger han

Godt tidspunkt at bryde vaner

Microsoft har ifølge sin økonomidirektør, Peter Klein, solgt 90 millioner licenser til Windows 7 siden juli 2009.

Microsoft afviser at kommentere på TechARP's vurdering og generelt på en service pack til Windows 7.

"I henhold til Microsofts politik kommenterer vi ikke på rygter og spekulation," siger en talskvinde via e-mail.

"Vi har ikke noget nyt at offentliggøre på nuværende tidspunkt."

"Hvis Microsoft gerne vil bryde folks vane med at vente på en SP1, ville dette være et godt tidspunkt," påpeger Cherry, der henviser til Windows 7's popularitet og den næste enstemmige ros, styresystemet har modtaget.

"Jeg hører ikke om nogen væsentlige problemer med Windows 7, så hvis man også denne gang venter på SP1, gør man måske sig selv en bjørnetjeneste."

Det er muligt, at Microsoft faktisk er skeptisk overfor at udgive en service pack på grund af den positive modtagelse af Windows 7 og risikoen for, at en fejlbehæftet service pack vil save den gren over, virksomheden sidder på. "Når man sidder med en god succes, er en dårlig service pack det sidste, man ønsker," siger Cherry.

Belastende

Da Microsoft først udgav Vista i 2007, argumenterede chefer fra virksomheden for, at en service pack ikke ville blive nødvendig, da Windows Update kunne levere rettelser, i takt med at de blev tilgængelige. Den indstilling gik Microsoft dog væk fra igen og er ikke kommet med samme argument i forhold til Windows 7.

Cherry forklarer, hvorfor det stadig er nødvendigt med en service pack.

"Når en person køber en ny computer og går ind i Windows Update, og der venter 50, 60, 70 opdateringer, så bliver det på et tidspunkt belastende."

Microsoft har udgivet adskillige stabilitets- og pålideligheds-opdateringer af Windows 7 siden lanceringen sidst i oktober. Stabilitets-opdateringen fra januar fik dog visse Windows 7-systemer til at fryse og vise den frygtede fejlskærm Blue Screen of Death. Disse hændelser udgjorde dog ifølge Microsoft ikke et "større problem."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere