Computerworld News Service: Microsoft og Google taler ikke altid lige pænt til hinanden, og denne gang er det Microsoft, der hæver stemmen: Virksomheden mener, at Google blot peger fingre i stedet for at tage EU's undersøgelse af søgegiganten alvorligt.
I sidste uge oplyste Europa-Kommissionen at være påbegyndt en undersøgelse om tre monopol-anklager mod Google. Som reaktion forsvarede Google sin praksis og anklagede samtidig Microsoft for at udløse undersøgelsen, da Microsoft ejer den ene af de virksomheder, der har klaget over Google, og har forbindelser til en af de andre.
"Google fortæller til medierne, at konkurrence-bekymringerne angående søgning ikke er reelle, fordi nogle af klagerne kommer fra en af virksomhedens tilbageværende søgekonkurrenter," skiver Dave Heiner, som er vice president og vice-chefrådgiver for Microsoft, i et blogindlæg fredag.
Og det er der en grund til, påpeger han.
"Klagemål inden for konkurrencelovgivning kommer som regel fra konkurrenter," skriver han.
"Google har i de sidste par år heller ikke holdt sig tilbage fra at rejse monopol-anklager mod Microsoft. … I sidste ende er det ikke vigtigt, hvem der rejser anklagerne, men om den anfægtede praksis er konkurrenceforvridende eller ej."
Microsoft, der selv har stået ansigt til ansigt med en god del monopol-anklager, er "blandt de første til at fremhæve, at førende virksomheder ikke bør straffes for deres succes," siger han.
"Vores bekymringer har kun at gøre med Googles praksis, der har det med at låse forretningspartnere og indhold (såsom Google Books) fast og ekskludere konkurrenterne og derved underminere konkurrencen i en bredere forstand."
Google gav i torsdags en beskrivelse af sin teknologi til rangering af søgeresultaterne, hvor virksomheden fastholdt, at den aldrig manuelt vælger resultaterne. Det er Foundem, der er en af de virksomheder, der klagede til EU, dog ikke enig i. Foundem mener grundlæggende at være blevet sortlistet fra Googles søgeresultater på et tidspunkt, fordi virksomheden konkurrerer med Google.
Google understreger på sin side de udfordringer, der er ved at behandle hundreder af millioner af forespørgsler hver dag. Virksomheden har ikke afsløret noget nyt om, hvordan den håndterer søgning, men siger, at nyheden om Europa-Kommissionens undersøgelse har afstedkommet "mange spørgsmål" om, hvordan Googles ranking-system fungerer.
Google dominerer det europæiske søgemarked med omkring 85 procent af markedet i mange lande, mens Microsofts Bing typisk har en markedsandel på omkring tre procent.
Oversat af Thomas Bøndergaard