Efter 3.011 dage som videnskabsminister blev venstremanden Helge Sander i denne uge afløst af den konservative Charlotte Sahl-Madsen.
Du kan få det fulde overblik over udnævnelsen af Danmarks nye videnskabsminister her og læse Computerworlds portræt af hende her.
Charlotte Sahl-Madsen fik straks kærligheden at føle, da det stod klart, at den nyslåede minister for universiteter og forskning ikke selv har færdiggjort en længere uddannelse, siden hun forlod gymnasiet med en nysproglig studentereksamen.
Men omvendt leverer Charlotte Sahl-Madsen et overbevisende CV med masser af erfaring fra den praktiske skolebænk, som dansk erhvervsliv udgør.
Med udviklingsansvar fra Lego og senest Danfoss Universe er Charlotte Sahl-Madsen nok en af de mest spændende profiler, der har siddet med ansvaret for at styrke og udvikle Danmarks forskning og innovation. En opgave der netop er helt afgørende for at omsætte viden til vækst, velstand og velfærd.
Forhåbentlig kan hendes mere praktiske tilgang til innovation skabe nye sammenhænge og nyt liv i den danske forskning og udvikling.
Charlotte Sahl-Madsens første offentlige udtalelser har da også netop handlet om forskning og udvikling.
Men i videnskabsministeriet venter desuden en række it-opgaver. Fra håndtering af den snart uendelige historie om de åbne standarder til nye licenser på teleområdet.
Videnskabsministeren er med ansvaret for IT- og Telestyrelsen landets CIO.
Danmark kunne godt bruge en CIO, som er passioneret, når det gælder informationsteknologi og anvendelsen af informationsteknologi.
Det har vi til gode at se, om Charlotte Sahl-Madsen er. Og hun skal under alle omstændigheder have tid til at sætte sig for bordenden. Men ikke for lang tid.
Offensiv it-anvendelse nødvendig
Set gennem it-optik er den nye regering og regeringsgrundlaget en udfordring. Formanden for Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen, har helt ret, når han siger, at målene i det nye regeringsgrundlag er ok, men at en offensiv it-anvendelse er nødvendig, for at nå dem.
Der er også grund til at dele hans bekymring over, at regeringen tilsyneladende alene tænker it som effektiviseringsværktøj.
"Regeringen vil fortsat fremme anvendelse af ny teknologi og nye arbejdsformer i den borgernære service, så medarbejderne på serviceområderne kan få mere tid til service og omsorg."
"Regeringen vil i samarbejde med kommuner og regioner udbrede anvendelsen af it, så it-teknologien bliver brugt som løftestang for nye arbejdsgange i den bogernære service og til at frigøre offentlige medarbejder fra unødige rutineopgaver".
Sådan lyder indgangene til de to centrale it-afsnit i regeringsgrundlaget "Viden > vækst > velstand > velfærd".
Det er da ok, men bare ikke særlig offensivt.
Og lægger man til, at de borgerliges it-bannerfører, Kristian Jensen, nu skal koncentrere sig om at sikre Venstre det bedst mulige resultatet ved næste Folketingsvalg, så er der grund til professionel bekymring i it-Danmark.
Et lyspunkt er det dog, at Bertel Haarder (V) efter rokaden har overtaget ansvaret for både kommuner og regioner som indenrigs- og sundhedsminister.
For i årene som undervisningsminister under Anders Fogh Rasmussens ledelse har Bertel Haarder netop demonstreret, at it-anvendelse kan tænkes meget offensivt.
Den tankegang bringer han forhåbentlig med til de nye poster, som jo er selve arnestedet for de velfærdsprodukter, der skal understøttes af informationsteknologi.
Men det kan Bertel Haarder naturligvis ikke klare alene. Her vil det være godt med en passioneret CIO.
En passioneret CIO der ikke bare sikrer driften gennem et veldrevet videnskabsministerium, men skubber nye tanker om it-anvendelse ud i hele regeringen og videre ud på Christiansborg.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen har lige nu en enestående mulighed for at træde ind i den rolle og blive Danmarks it-minister.