Sagen om Hedensteds kommunaldirektør, der modtog billet til en AC/DC-koncert og overnatning i Hovedstaden, vækker harme hos politikere på Christiansborg.
Embedsmanden fik koncerten i Parken inklusive overnatning betalt af KMD, som kommunen har købt et it-system af - uden om udbud.
Det skete stik imod reglerne, erkender kommunen nu selv.
Hos Dansk Folkeparti raser man over det signal, både borgmesteren og kommunaldirektøren sender til de 4.500 ansatte i Hedensted Kommune, når de to forsvarer koncertturen.
"Det er et helt uholdbart signal, som beskriver behov for en ministeriel præcisering over for kommunerne," siger kommunalordfører Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti.
Han vil straks bede den nye indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) indskærpe over for kommunerne, at den slags ikke skal finde sted.
Ordføreren forklarer, at man tidligere har set problemer som beskrevet i TV2 med eksempelvis ansatte i Skat, der modtog fodboldbilletter fra en it-leverandør.
"Derfor vil jeg på vegne af DF henvende mig til Indenrigsministeriet og anmode om en ministerkommentar og en vurdering af, hvad vi fra politisk side bør gøre for at sikre klare aftaler," siger Hans Kristian Skibby.
Erkendtlighedsgaver
Hos Dansk Folkeparti indskærper man, at større gaver simpelthen ikke må være en del af samarbejdet imellem kommunale leverandører og kommunalt ansatte chefer.
"Størrelsen på en gave kan være svær at beskrive, men gaver ud over erkendtlighedsniveau - som rødvinsgaver, blomster og lignende - bør ikke forekomme," siger han og understreger det store problem i sagen med Hedensted Kommune:
"Ikke alene er der tale om skattepligtige gaver, men også tale om ydelser, som er af en sådan karakter, at man kan rejse tvivl om objektiviteten i forbindelse med vurdering af nye indkøbskontrakter," siger Hans Kristian Skibby.
Han vil derfor som formand for Folketingets Kommunaludvalg spørge ind til den pågældende kommunes aftale med KMD.
Kommunen købte imod udbudsreglerne et it-system fra netop KMD uden om udbud.
Hans Kristian Skibby vil spørge den nye indenrigsminister, hvad der kan gøres for at stoppe sådanne sager.
"Samt om der er lagt op til konsekvenser for den pågældende kommune og de kommuner, som i forvejen har erkendt, at de har købt it-systemerne uden om udbudslovgivningen," siger ordføreren.
Foreløbig har Tønder Kommune fået en kendelse imod sig i Klagenævn for Udbud, Nyborg Kommune har erkendt over for Konkurrencestyrelsen, at den brød reglerne. Det samme erkender Aabenraa Kommune.
Og i forbindelse med Computerworlds fokus på Hedensted Kommune erkender denne også, at den skulle være gået i udbud.
SF: Kun ved særlige lejligheder
Hos SF vil it-ordfører Hanne Agersnap også have ministeren til at indskærpe reglerne over for kommunerne.
"Embedsmænd skal ikke modtage gaver i forbindelse med deres almindelige arbejde. Det kan bringe dem i habilitetsproblemer," siger hun.
Hun mener, at de eneste undtagelser er ved fødselsdage, jubilæer og lignende eller fra internationale gæster.
"Og her er det af 'mindre' karakter," siger Hanne Agersnap.
Hun understreger, at også SF kræver udbudsreglerne overholdt.
"Det er lovpligtigt og god økonomisk fornuft at sende større opgaver i udbud. Det må der ikke sløses eller fuskes med," siger hun.