Under den parole er de to it-interesseorganisationer Dansk IT og IT-Branchen gået sammen med Videnskabsministeriet om at uddele priser til de to danske virksomheder, der har gør den bedste indsats med at bruge it til at skåne omgivelserne.
Alle danske virksomheder kan deltage i konkurrencen, og der uddeles to priser for henholdsvis Strategi og Innovation.
Ifølge konkurrence-betingelserne præmierer Strategiprisen en virksomhed eller institution, der gennem en handlingsplan har "iværksat effektfulde bemærkelsesværdige initiativer til at nedbringe virksomhedens miljøbelastning gennem it".
Vi skal satse stort
Innovationsprisen præmierer en virksomhed eller institution, som "på en fornyende måde har demonstreret mulighederne for at reducere miljøbelastningen gennem it".
"Grønne it-løsninger er et område, som Danmark bør satse stort på. Ikke alene er grøn it et vigtigt middel til at imødegå klimaforandringerne. Det hastigt voksende marked for grøn it er også en markant eksportmulighed for Danmarks mange innovative virksomheder. Jeg ser frem til vurderingen af de indsendte projekter og til at kåre prismodtagerne," udtaler videnskabsminister Helge Sander (V).
Forskellige former for grøn it
Der er flere muligheder, for de virksomheder, der vil deltage i konkurrencen. De kan stille op med energirigtig datahåndtering, systematisk indkøb af energirigtigt udstyr, energisparekampagner, reduktion af deres bygningers energiforbrug eller it-løsninger, der overflødiggør transport.
Virksomheder, der ønsker at deltage med projekter, kan tilmelde sig via Dansk IT's hjemmeside senest fredag 19. marts 2010.
Priserne uddeles af videnskabsminister, Helge Sander på Dansk IT's årskonference torsdag 27. maj 2010.
Sidste år fik virksomheden Flex-Control, der udvikler løsninger til det intelligente hjem, Innovationsprisen, mens Strategiprisen gik til den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi.
Dommerpanelet i konkurrencen består af direktør Preben Mejer fra InnovationLab, administrerende direktør Per Andersen fra IDC Nordic, partner Peter Dreyer fra Seismonaut samt professor Henrik Madsen fra Danmarks Tekniske Universitet.