Det skulle have været så godt, men endte som danmarkshistoriens største it- og finansskandale.
Da det nu konkursramte IT Factory for to år siden førte sig frem på IBM-konferencen Lotusphere 2008 med en alfa-version af sin Platform-as-a-Service-software (PaaS) var tidligere direktør Stein Bagger på toppen, og selskabet blev hyldet fra scenen af den daværende øverste Lotus-chef Mike Rhodin ved konferencens åbningsshow.
På toppen vurderede Danske Bank it-fabrikken til at være omkring otte milliarder kroner værd.
Siden gik det som bekendt nedad bakke. Helt ned i et sort hul, hvorefter softwaren blev solgt til det tyske it-selskab Group for knap seks millioner kroner.
I november blev tyskernes PaaS så lanceret, efter platformen ifølge IT Factory's tidligere udviklingsdirektør og nuværende udviklingschef i Group, Carsten Sjørup, kun manglede de sidste 20 procents udviklingsarbejde ovenpå de eksisterende IT Factory-koder.
Nu er produktet færdigudviklet
Platformen blev i sidste uge fremvist på IBM-konferencen Lotusphere, hvor den tyske konference-hovedsponsor Group vandt den europæiske CTO-pris for Group Live Platform som det bedste software-produkt fra en europæisk IBM-partner.
"Jeg har det rigtig godt med, at platforms-produktet er blevet færdigudviklet, og jeg nu er tilbage på Lotusphere. Jeg er sikker på, at de fleste tidligere IT Factory-ansatte har det på samme måde - der er trods alt lagt mange arbejdstimer i platformsudviklingen," sagde Carsten Sjørup til Computerworld på Lotusphere 2010.
Interesse for Groups PaaS
Alene på åbningsdagen af Lotusphere var 125 nysgerrige personer forbi Groups fire stande for at se nærmere på produktet og få demonstreret Group-cloud'en på konferencens usle internetforbindelser, der ofte lå langt under en downloadstream på én megabit i sekundet.
Prisen på godt 30.000 kroner for en dedikeret forbindelse til standene på én megabit per sekund for tre dages forbrug, havde Group forinden takket nej til.
Givetvis er mange af de 125 fra førstedagen dog kommet forbi Group-standen for at deltage i diverse konkurrencer, men det tyske selskabs topboss, Joerg Ott, oplyser til Computerworld, at fire "meget interesserede" selskaber under Lotusphere har vist interesse for platformen.
De fire interesserede købere skal nu til yderligere informationsmøder i denne og de kommende uger.
Derudover skal sælgerne hos den tyske it-virksomhed i gang med at pløje hundredevis af salgsleads fra Lotusphere-konferencen igennem.
Tidligere har Group fortalt til Computerworld, at selskabet har som mål for 2010 at nå minimum 60 PaaS-kunder, der tilsammen kan generere 3.500 slutbrugere på Group Live-platformen.