Artikel top billede

Foto: John W. McDonough/Sony Ericsson. (Foto: John W. McDonough)

Sony Ericsson glemte softwaren - nu koster det dyrt

Dagens årsregnskab fra Sony Ericsson er skræmmende læsning. Firmaet betaler prisen for at have forsømt softwaren, vurderer analytiker.

Det er svært at finde noget positivt, når øjnene kører ned over det årsregnskab, som Sony Ericsson udsendte i dag.

Mobilproducenten solgte ellers 57 millioner telefoner sidste år, men det er markant dårligere end i år 2008. Dengang solgte virksomheden 97 millioner telefoner. Et fald på cirka 40 procent.

"De seneste mange kvartaler har de været inde i en turbulent periode, hvor de har tabt markedsandele. De har samtidig haft ekstraordinært store tab på bundlinjen, og det har de haft i rimelig mange kvartaler nu," fortæller aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank.

På det seneste har det traditionelle mobilmarked stået i stampe, mens smartphones, der giver brugerne mulighed for at installere applikationer, er gået frem. Dette marked har Sony Ericsson dog slet ikke fået fat i, vurderer Robert Jakobsen.

"Flere af udfordringerne, som Nokia slås med i øjeblikket, er at forbedre styresystemer, services, applikationer og så videre, og der er de (Sony Ericsson, red.) milevidt i forhold til det. De er ikke rigtig startet endnu," siger aktieanalytikeren fra Jyske Bank.

Softwaren skal have et løft

Virksomhedens topchef, Bert Nordberg, er dog også bekendt med, at Sony Ericsson skal oppe sig på smartphone-markedet, hvis selskabet fortsat skal være blandt de større mobilproducenter i verden.

"Vi vil fortsætte med at fokusere på at få firmaet tilbage til overskud ved at etablere Sony Ericsson som kommunikationsunderholdnings-varemærket baseret på en spændende portefølje af mid- og high-end produkter såsom vores nyligt annoncerende Android-telefon, Xperia X10," udtaler Bert Nordberg i en selskabsmeddelelse.

En anden producent, der har oplevet en lignende nedtur, er amerikanske Motorola. Det amerikanske selskab lancerede sidste år den længe ventede mobiltelefon Droid, som også ses som en indikator for, om amerikanerne får en andel af smartphone-markedet.

Nu står Sony Ericsson over for en lignende test.

"Der skal ske noget med deres software, og det er en af årsagerne til, at de ikke har haft succes. Rent specifikationsmæssigt har de haft flere telefoner, som rent hardwaremæssigt har set fine ud," siger Robert Jakobsen.

Det svensk-japanske samarbejde omsatte sidste år for 51 milliarder kroner, hvilket er et markant fald i forhold til 2008, hvor virksomheden omsatte for 83 milliarder kroner. Mobilproducenten har trods fokus på omkostningerne ikke kunnet kompensere for det markante fald i salget af mobiltelefoner, og konsekvensen er et underskud over seks milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere