Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Rambus og Samsung begraver stridsøksen

Efter langt tids strid indgår Rambus og Samsung forlig i milliardklassen. Nu skal Samsung til lommerne.

Computerworld News Service: Samsung Electronics og Rambus indgår forlig i deres langvarige strid om licenser.

Forliget betyder, at Samsung skal betale Rambus mere end 700 millioner dollar - 3,7 milliarder kroner - over de næste fem år. Dernæst er der endegyldigt ro i lejren.

Som en del af forliget vil Samsung indlede med at betale Rambus 200 millioner dollar - godt en milliard kroner.

Derefter vil der falde kvartårlige betalinger på godt 131 millioner kroner i de følgende fem år. Samsung vil derudover investere yderligere godt en milliard kroner i Rambus' aktier.

Rambus licenserer eksisterende hukommelsesteknologi til Samsung i fem år som del af forliget-

DRAM og flash

De licenser, som forliget handler om, dækker Rambus-teknologier, der bruges i eksisterende halvlederprodukter fra Samsung heriblandt DRAM- og flash-produkter.

Det er dog muligt, at der bliver behov for, at de to virksomheder underskriver separate forligsaftaler for at dække eventuelle nye teknologier, som Rambus udvikler, lyder det fra Sharon Holt, der er senior vice president for licensering og marketing hos Rambus.

Det pågældende forlig danner dog grundlag for det videre samarbejde mellem de to virksomheder, siger hun.

Virksomhederne har også underskrevet en samarbejdsaftale om fælles udvikling af hukommelsesteknologier.

Virksomhederne vil i første omgang fokusere på hukommelse til grafik- og mobile løsninger og vil gennemgå "et potentielt samarbejde" om server- og højhastigheds-NAND-flashhukommelse, skriver virksomhederne i en fælles udtalelse.

Tilsammen vil Samsungs markedsandele og Rambus' innovationer i hukommelsesarkitekturer "gøre en spændende, ny generation af mobile, beregnings- og forbrugerelektroniske produkter mulig," udtaler Harold Hughes, der er president og administrerende direktør af Rambus.

Samsung og Rambus fortæller også, at de er blevet enige om at bringe alle sagsanlæg mod hinanden til ophør. Virksomhederne har længe været involveret i stridigheder om patentkrænkelser og monopolsager.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere