Artikel top billede

Intel på vej med Westmere-superchip til servere

Næste generation af Xeon serverprocessorer vil være klar inden for tre måneder.

Computerworld News Service: Intel vil sende den næste generation Xeon-serverprocessorer baseret på Westmere-arkitekturen - som du kan læse mere om her - på gaden inden for tre måneder, oplyser virksomheden.

Intel planlægger at opdatere sin produktlinje af Xeon-serverchip samtidig med, at chipproduktionen moderniseres til 32 nanometer-processen, lyder det fra Intels koncerndirektør, Paul Otellini.

I forrige uge udgav Intel de første Westmere-chip til desktoppe og bærbare, og Xeon-serverchippene står nu for tur, siger han.

Otte-kernede chip

Den seneste opdatering af serverchippene skete i marts sidste år, da virksomheden offentliggjorte en række Xeon-chip i 5500- og 3500-serierne baserede på Nehalem-arkitekturen. Disse chip var fremstillet ved 45 nanometer-processen.

De længeventede ottekernede serverchip, Nehalem-EX, vil også udkomme i årets første halvår.

Nehalem-EX vil blive Intels hidtil hurtigste serverchip, fortæller Otellini under telefonmødet. Denne chip vil stadig blive fremstillet ved 45 nanometer-processen.
Nehalem-EX vil være målrettet dyre systemer til dataintensive formål såsom databaser. Chippen er baseret på Nehalem-arkitekturen, som forbedrer systemydelsen ved at undgå flaskehalse. Det er en ting, som tidligere arkitekturer har lidt under.

En integreret memory controller gør det muligt for CPU'en at kommunikere hurtigere med systemkomponenter eller med andre CPU'er i systemet.

Nehalem-EX-chippene indeholder også forbedringer, der skal imødekomme specifikke behov blandt servere i den høje ende af skalaen.

Det drejer sig eksempelvis om teknologi til fejlkorrektion, der stammer fra Intels erfaring med Itanium-chippene vil hjælpe til at reducere datakorruption og sikre pålidelig serverdrift. Servere baseret på Nehalem-EX vil også indeholde separate "buffered" hukommelseschip, der midlertidigt kan lagre data sideløbende med den normale hukommelse og således resultere i hurtigere behandling af opgaver.

Westmere er baseret på det samme fundament som Nehalem-arkitekturen, men chippene er fremstillet ved den avancerede 32 nanometer-proces. Westmere bør derfor give forbedret ydelse og lavere strømforbrug.

Westmere tilføjer også et nyt instruktionssæt til hurtigere data-kryptering og -dekryptering ved navn Advanced Encryption Standard (AES), oplyser Intel.

Det kan hjælpe til at sikre data på serverne eller i virtualiserede miljøer. Både Nehalem-EX- og Westmere-EP-chippene vil kunne midlertidigt lukke ned for kerner, der ikke er behov for, for på den måde at spare yderligere på strømmen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Forretningsudvikler med fokus på digitalisering og AI

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere