Artikel top billede

Microsoft og HP poster sammen 1,3 milliarder kroner i udviklingen af fremtidens datacenterstruktur.

HP og Microsoft klar med nyt milliard-partnerskab

To af it-branchens sværvægtere går sammen om at lave, hvad firmaerne kalder fremtidens datacenterplatform.

1,3 milliarder danske kroner.

Så mange penge poster HP og Microsoft over de næste tre år i udviklingen af en ny datacenterstruktur, der skal gøre integrationen mellem de to virksomheders forretningsløsninger mere gnidningsfri.

Fundamentet for den nye struktur kalder firmaerne next-generation infrastructure-to-application-modellen.

Ifølge HP betyder samarbejdet med Microsoft en tættere integration mellem de to firmaers ydelser på næsten alle områder: virtualisering, servere, storage, netværk, services, applikationer og styringssoftware.

HP-MS parat til den store datacenter-kamp

Ifølge Preben Jacobsen, ansvarlig for forretningsudvikling i HP Danmark, betyder den nye samarbejdsaftale, at datacenter-kampen for alvor kan tages op med Oracle, IBM og Cisco.

Microsofts forretningsapplikationer kommer nemlig til at blive integreret særdeles tæt med HP's infrastruktur.

"Microsofts applikationer bliver tilrettet, så de kan rulles ud på meget enkel vis og dynamisk flyttes. Udfordringen ved datacentre i dag er, at godt nok har vi lavet virtualisering, men det har bare gjort, at vi har fået jeg ved ikke hvor mange OS-instanser, som it-folk skal rende rundt og håndtere," siger han og fortsætter:

"Man ønsker at kunne flytte tingene fra virtuelle OS til et fysisk OS og tilbage igen alt afhængig af, hvordan loaden er på de pågældende applikationer. Den fleksibilitet får Microsoft nu bygget ind i deres produkter," siger Preben Jacobsen.

Han mener, at det nye partnerskab vil sætte de to firmaer i en position til at tage kampen op med de øvrige store aktører.

"Vi to tilsammen er lige så gode som Oracle-Sun-konceptet eller IBM og Cisco med VMware," siger Preben Jacobsen.

Hvornår samarbejdet konkret kaster noget af sig, tør han ikke spå om.

"Når man laver sådan en investering på 1,3 milliarder kroner, så går der nogle år, før man ser resultaterne, men som jeg hører det, så vil man se resultaterne allerede i de næste major releases af Microsofts produkter," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere