Artikel top billede

Dansk it-forskning får næste år mulighed for at søge støtte fra en pulje på i alt 85 millioner kroner.

Her kan du få fingre i millioner af støttekroner

Næste år bliver det muligt at få fingrene i millioner af støttekroner til it-forskning.

85 millioner kroner.

Så meget har Det Strategiske Forskningsråd fordelt til dansk it-forskning i 2010 under overskriften "Intelligente samfundsløsninger."

Selvom pengene er rettet til it-forskning fortrinsvist i universitetsregi, lægger Birthe Schouby, chefkonsulent i Det Strategiske Forskningsråd, vægt på, at it-branchens virksomheder også kan have meget vinde ved at deltage som partnere.

"Vi ser utrolig gerne, at it-branchen er med i projekterne. Forskning er ikke sådan noget, der foregår fem år bag lukkede døre. Det foregår undervejs, og it-branchen kan ved at deltage være med til at påvirke udviklingen eller bruge resultaterne undervejs," siger hun.

It-forskere og it-branche i partnerskab

Det er især ønsket om at styrke netop den tværfaglige forskning mellem forskningsinstitutioner og det private erhvervsliv, der ligger bag tildelingen af de mange øremærkede penge.

Tanken er, at it-forskere omkring på landets universiteter kan gå sammen med for eksempel it-branchens virksomheder om konkret, problem-orienteret it-forskning.

"Vi ser utroligt gerne, at den offentlige sektor eller det private indgår som aktive partnere i de forskningsprojekter, vi sætter i gang," siger Birthe Schouby.

Hun mener, det kommer it-branchen til gode, at it-forskningen nu får et økonomisk rygstød i millionklassen.

"It-forskningen er ansvarlig for at sikre, at der er stærke forskningsmiljøer, der uddanner kandidater og forskere, som it-branchen kan bruge. At vi har en god it-forskning, som bevæger sig inden for områder, som erhvervslivet finder interessant, er åbenlyst vigtig," forklarer Birthe Schouby.

Det får it-branchen ud af det

Hun fremhæver især, at it-branchen med sin finger på pulsen kan være med til at give vigtig input til de it-forskere, der sidder på landets universiteter.

"Det handler om at lave fokuseret it-forskning på områder, hvor man samtidig er med til at skabe nye samfundsløsninger. Det kan i vid udstrækning handle om den offentlige sektor, men også om den private, da de jo er leverandør til mange af de her løsninger. Så vi håber, at de kan være med til at sætte deres fingeraftryk på, hvad der skal forskes i, så forskerne ikke sidder i et elfenbenstårn," siger hun.

Hun slår dog fast, at pengene ikke fungerer som en venturefond, der skyder penge i små virksomheder.

Pengene er øremærket til strategisk it-forskning.

"Det er ikke et produktudviklingsprogram. Vi giver ikke til rene erhvervsprojekter. Vi giver til projekter, der gennemføres i et samspil mellem offentlig forskning og private virksomheder," siger hun.

Derimod kan det private erhvervsliv få en vigtig indgang til forskningsmiljøet ved at være med som partner, påpeger hun.

"Ved at deltage i programmerne får de en direkte vej til universiteterne og de er med til at præge den vej, universiteternes forskning går," siger hun.

Læs mere om Det strategiske forskningsråd og de øremærkede it-penge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere