Artikel top billede

Danske Nikolaj Nyholm går fra software-virksomheden Polar Rose til venturefonden Sunstone Capital. Han mener, den danske venturebranche har brug for mere hands-on-erfaring.

Dansk software-pioner: Derfor vender jeg hjem

Den danske iværksætterbranche får til januar tilført ny kapacitet, når den tidligere Polar Rose-topchef og iværksætter Nikolaj Nyholm vender hjem til Danmark.

Han har i en årrække stået i spidsen for det nordiske software-startup Polar Rose, der på World Economic Forum i Davos for nogle år siden blev udråbt til at være blandt verdens førende teknologi-pionerer med potentiale til at forandre verden.

Efter tidligere på året at have udstukket en ny strategi for firmaet, der blandt andet indebærer at indeksere Facebooks over 20 milliarder billeder, har den nu tidligere topchef, danske Nikolaj Nyholm, besluttet at vende snuden mod Danmark igen.

Nu på den anden side af bordet - som partner og investor i venturefonden Sunstone Capital.

Andre skulle tage over

Han forklarer, at Polar Rose, der laver software til ansigtsgenkendelse, efterhånden var nået til et modenhedsstadie, hvor andre skulle tage over.

"Beslutningen om at vende hjem er en god blanding af en række forskellige faktorer. Vi var nået til det punkt i Polar Rose, at det begyndte at give mening at få en nye CEO ind, der kunne accelerere de første par licenssalg, som vi havde foretaget," siger Nikolaj Nyholm.

Selvom han altså har været vant til at sidde i rollen som den, der skal ud og hente kapital med Polar Rose, fortæller han, at hans tidligere salg af blandt andet domæne-virksomheden Speednames har givet ham mulighed for allerede at lave lidt investeringer i det små.

"Jeg har foretaget mig et par seed-investeringer i super early stage (den første starthjælp til iværksættere, red.) og har syntes, at det har været en fantastisk måde at sprede sine muligheder og kompetencer, i stedet for at gå 100 procent operationelt på et enkelt selskab," siger Nikolaj Nyholm.

Et enormt dilemma

Han lægger dog ikke skjul på, at det ikke har været nogen let beslutning at forlade Polar Rose eller ikke at forfølge en iværksætterdrøm i tech-mekkaet i Silicon Valley i Californien.

"Jeg tror alle sammen, vi har en trang til at skabe, og det allerstørste dilemma for mig var, om jeg skulle gå ud og skabe noget nyt - altså et nyt 'startup' - eller tage investor-hatten på," siger han.

"Det har været en enorm svær beslutning, men det at kunne få mulighed for at skalere tingene herinde, fordi det er en fond af en hvis størrelse - og fordi, der er et godt team - har været udslagsgivende for beslutningen," siger Nikolaj Nyholm.

Især ser han frem til at bidrage med sine førstehåndserfaringer med at starte virksomheder op fra bunden. Erfaringer, som han mener, den danske teknologi-venturebranche mangler.

"Jeg synes, at dansk venture har behov for flere entreprenører, der selv har været det igennem og set tingene fra den anden side. Jeg vil gerne arbejde aktivt med selskaberne og ikke alene komme med pengene," siger Nikolaj Nyholm, der tiltræder i Sunstone Capital den første januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere