Artikel top billede

Illustration: Spontania/Futurecom Business Solutions

Dansk erhvervsliv tager videokonference til sig

Klima-it: Videokonferencer vinder kraftigt frem i danske virksomheder. Men der er stor forskel på udbredelsen i forskellige brancher.


12 procent af de danske virksomheder bruger videokonferencer, sparer penge på rejsebudgettet og sparer miljøet for CO2.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der netop er udkommet i rapporten Det Digitale Samfund 2009.

Der er forskel på, hvilke brancher, der holder virtuelle møder, og hvilke der stadig foretrækker det personlige fremmøde.

Inden for bygge- og anlægsbranchen er det således kun to procent af virksomhederne, der bruger videokonferencer. Tallet virksomhederne i informations- og kommunikationsbranchen er 42 procent.

Også virksomhedens størrelse har betydning for, om en virksomhed anvender videokonferencer eller ej. I seks procent af virksomhederne med 10-19 ansatte anvendes videokonferencer, mens det det for virksomheder med mindst 100 ansatte er 41 procent.

Og de ansatte er glade

En anden undersøgelse, der er foretaget af analysevirksomheden Enalyzer på vegne af videokonferenceudbyderen Tandberg, viser samme tendens.

Her er medarbejderne positive over for de miljøvenlige løsninger som videokonference, der sparer transport til og fra møder, og dermed reducerer virksomhedens CO2-forbrug. Også selvom det betyder ændringer i deres dagligdag.

De skal vænne sig til at holde møder via en videoskærm i stedet for at mødes fysisk, ligesom traditionen med forretningsrejser bliver drastisk reduceret.

Undersøgelsen viser, at 87 procent af de ansatte mener, at videokonference har været en god investering for virksomheden, og halvdelen mener, at implementeringen af videokonference gavner miljøet.

De ansatte fortæller også, at de er glade for at skulle rejse mindre end før, og 94 procent oplever, at videokonference gør lettere at holde møder med kollegaer, kunder og leverandører, der fysisk sidder et andet sted.

78 procent af de ansatte mener, at de kan udføre deres arbejde mere effektivt

"For mange kan det være en barriere at skulle vænne sig til at holde møde via en videoskærm, men som undersøgelsens resultater viser, er det noget som de ansatte hurtigt vænner sig til og kommer til at se fordelene ved," siger Tandbergs danske country manager, René Ebsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere