Artikel top billede

Microsoft-undskyldning for tyveri er ikke nok

Canadiske Plurk overvejer at fare frem med brask og bram, efter Microsoft har erkendt at have stjålet massive dele af Plurks software-kode.

Computerworld News Service: Microsoft risikerer stadig en retssag efter selskabets undskyldning for tyveri af software-kode til brug i MSN Kinas mikroblog-tjeneste, Juku, fra rivalen Plurk, der er en populær canadisk udbyder.

"Vi overvejer stadig, hvordan vi skal reagere på Microsofts seneste udmelding," lyder det fra medgrundlægger af Plurk, Alvin Woon.

"En retssag er absolut en af de mange muligheder, vi har overvejet, og som vi stadig vil undersøge nærmere," siger han.

80 procent er stjålet

Plurk udsendte tidligere på ugen et blogindlæg, hvori virksomheden påstår, at så meget som 80 procent af Jukus kodebase er stjålet fra Plurk.

Microsoft undskyldte i sidste uge og fortalte, at en udenforstående virksomhed, der var blevet hyret til at udvikle Jukus kode, havde stjålet en del af koden fra Plurk.

Udtalelsen fra verdens største software-leverandør stemmer ikke overens med MSN Kinas meddelelse tidligere på måneden, hvori Juku blev forsvaret som "en lokal innovation, udviklet af MSN Kina… baseret på Windows Live Messengers netværk."

MSN Kinas udtalelse kom som et respons til de kinesiske bloggere, der allerede tidligt i processen begyndte at omtale Juku som en piratversion af Plurk.

Intellektuel ejendom

Sagen sætter Microsoft i en uvant situation. Virksomheden har i årevis beklaget sig over den piratkopiering af selskabets software, der foregår i Kina.

Trods Microsofts store erfaring på området må virksomheden nu se sig selv undskylde for sin manglende evne til at beskytte en af rivalernes intellektuelle ejendom.

Microsoft havde ikke umiddelbart nogle kommentarer til sagen.

Dave Thompson, der er talsmand for Plurk, fortæller, at virksomheden valgte at udsende blogindlægget, hvori Microsoft beskyldes for kodetyveri, da man havde fået fastslået, at tyveriet var sket med vilje.

"Plurks klient-kode og back-end-kode er stadig proprietær, og den er ikke umiddelbart nem at få adgang til. Det der, teknisk set, understøtter vores anklage er, at Plurks klientside-kode er obfuskeret, så der har været nogen forbi, der må have brugt mange kræfter på udpakke og genskabe JS-koden og sminke den til eget brug," lyder det fra Dave Thompson.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere