Artikel top billede

IBM sagsøgt for uretfærdig mainframe-konkurrence

IBM beskyldes for at miskreditere produkter fra en mindre konkurrent for at beskytte sin lukrative mainframe-forretning.

Computerworld News Service: Neon Enterprise Software ingav mandag et søgsmål mod IBM, der handler om et software-værktøj ved navn zPrime, som firmaet lancerede i juli.

zPrime kan ifølge Neon Enterprise Software reducere driftsomkostningerne for mainframe-brugere ved at gøre det muligt for dem at flytte flere af deres beregningsopgaver over på IBM's særlige mainframe-processorer, zAAP og zIIP.

Kunderne skal ikke betale softwarelicensafgifter for at bruge disse special-processorer - eller SP'er - i stedet for IBM's almindelige central-processorer, hvilket ifølge søgsmålet [pdf] har fået IBM til at lange ud efter Neon Enterprise Software for at beskytte sin mainframe-forretning.

Neon Enterprise Software skriver i søgsmålet, at IBM i et brev til sine mainframe-kunder har skrevet, at "brugen af zPrime - i modstrid med IBM's oprindelige løfter til kunder, der købte SP'er - vil forpligte Neons kunder til at betale softwarelicensafgifter for arbejdsbyrder, der er flyttet til SP'er." Denne påstand er falsk, hævder Neon Enterprise Software.

Firmaet beskylder også IBM for kun at sælge yderligere SP'er til kunder, hvis de indvilger i ikke at bruge Neon Enterprise Softwares produkt, og for at karakterisere zPrime som en ulovlig teknologi til "omgåelse".

Søgsmålet søger skadeserstatning og et permanent fogedforbud, der skal forhindre IBM i at gentage disse påstande.

IBM: "Beskytter vores investering"
IBM har dog ikke taget pænt imod sagsanlægget. I en kort udtalelse via e-mail skriver virksomheden, at Neon Enterprise Softwares klager "ikke har noget på sig, og dets produkt tilbyder intet innovativt."

"Neons software undergraver forsætligt den måde, hvorpå IBM's mainframe-computere behandler data," siger IBM.
og fortsætter:

"Dette er sammenligneligt med, at en husejer fifler med sin elmåler for at spare penge. IBM har investeret milliarder af dollars i mainframes i det sidste årti, og vi har til hensigt at beskytte vores investering."

IBM er også ved at tage sig af en monopol-undersøgelse i forhold til virksomhedens mainframe-forretning, der er sat i gang af USA's justitsministerium efter en klage indgivet i september af Computer and Communications Industry Association (CCIA).

IBM har ifølge denne brancheforening nægtet at udstede licenser til virksomhedens styresystem til mainframes til konkurrenter, hvilket ellers er et krav, IBM blev pålagt af USA's justitsministerium efter et sagsanlæg mod virksomheden i 1970'erne. USA's justitsministerium afsluttede i 2001 en mangeårig monopolsag mod IBM ved at indgå en særlig aftale, et såkaldt consent decree, som godkendes af en dommer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere