Artikel top billede

(Foto: Frederik Danvig)

Grafikproblemer forsinker ordrer på iMac

Apple har problemer med grafikken på flere store skærme.

Computerworld News Service: Apple har udsat leveringen af de nye 27 tommers iMacs, indtil virksomheden har fundet ud af, hvad der er årsag til flimrende skærme og andre display-problemer, lyder det fra en stribe forhandlere.

Denne udvikling i sagen sker kun få dage efter, at en webdesigner oprettede et website til at føre regnskab med problemerne ved de nye 27 tommers iMacs, såsom skærme, der er gået i stykker under transport, skærme, der flimrer mellem tændt og slukket og skærme, der viser billedet i en syg, gul tone.

To Apple-forhandlere - uafhængige forhandlere, der er godkendte af Apple til at sælge Mac-computere - har kontaktet websitet Apple iMac (Fall 2009) Issues med oplysninger om, at alle leverancer af iMac er blevet skubbet mindst to uger, mens Apple udskifter maskinernes grafikkort.

Knust skærm

Den canadiske webdesigner Scott Pronych har oprettet dette website med det formål at dokumentere display-problemerne, efter han modtog en 27 tommers iMac med en knust skærm.

Ved at grave sig igennem Apples support-forum og selv indsamle rapporter fra personer via en formular på sit website har Pronych identificeret over 600 brugere, der har haft problemer med deres nye maskiner.

En tråd på Apples support-forum, som er dedikeret til problemet med den flimrende skærm, indeholder næsten 1.200 separate indlæg og er blevet læst 173.000 gange, hvilket gør den til absolut mest læste tråd på hele iMac-forummet.

De to forhandlere, der har kontaktet Pronych, er europæiske. "Jeg tror, at de er lidt frustrerede, da mange kunder bebrejder dem for at have en lang leveringstid, og de ser sandsynligvis mit website som bevis på, at der faktisk er reelle problemer med de nye iMacs grafiksystem, skriver Pronych fredag i en e-mail.

Apple vrider armene om på forhandlerne

I lørdags kontaktede Pronych de to forhandlere på Computerworlds vegne, men de afviste begge at give en officiel kommentar.

"Jeg ønsker ikke at skade mine forbindelser til Mac-miljøet," skriver en af forhandlerne i en e-mail til Pronych, som han videresendte dele af til Computerworld.

"Som du muligvis er bekendt med, så vrider Apple i forvejen armen om på forhandlerne, efter virksomheden har fået sine egne butikker," forklarer forhandleren.

Tidligere i sidste uge ændrede Apple leveringsstatussen i sine online-butikker for begge 27 tommer iMac-modeller fra levering inden for 5-7 dage eller inden for 7-10 dage til levering om to uger.

Selvom store engros-salg i princippet kan forklare disse ændringer, så siger Pronych, at han er blevet fortalt af flere brugere, at Apple har skubbet de forventede leveringstider for deres allerede bestilte iMacs.

Visse forhandlere i USA har ikke flere på lager.

En salgsmedarbejder fra Mac Connection fortæller eksempelvis, at online-forhandleren forventede at få sin næste leverance af 27 tommer iMacs 18. december.

"Jeg har ingen oplysninger om årsager til forsinkelsen," siger salgsmedarbejderen lørdag. Amazon.com kan tilsyneladende først levere de nye 27 tommers iMacs "inden for 1 til 2 måneder." ClubMac.com skriver derimod, at 27 tommers-modellerne er klar til levering sidst på måneden. En salgsmedarbejder herfra fortæller blot, at "Apple er ikke leveringsdygtig."

Både dualcore- og quadcore-versionerne af den 27 tommers iMac er ifølge rapporter på Pronychs website ramt af problemet med den flimrende skærm. Disse modeller bruger henholdsvis AMD's grafikkort ATI Radeon HD 4670 og Radeon HD 4850.

De nye iMacs på 27 tommer blev introduceret sidst i oktober, da Apple opdaterede sine desktop-produktlinjer. Under 10 procent af det samlede antal klager er ifølge Pronychs data fra brugere af de billigere 21,5 tommers iMacs. Den billigste version koster 8.299 kroner og bruger Nvidias integrerede grafiske chipsæt, GeForce 9400M.

Hvis problemet viser sig at kunne spores tilbage til grafikkortene fra ATI, så vil det ikke være første gang, at AMD's hardware får skylden for problemer med iMac. For over to år siden begyndte Apple at undersøgelse skærm-problemer med den på daværende tidspunkt ny iMac-produktlinje, der også benyttede grafikkort fra ATI. Efter adskillige uger udsendte Apple en firmware-opdatering, der løste problemet for de fleste brugere.

De nye iMacs fra i år har også været plaget af ydelsesproblemer.

Få dage efter lanceringen 20. oktober løb der klager ind fra brugerne over ekstremt langsom afspilning af Flash-video.

En opdatering til Mac OS X 10.6.2, der udkom 9. november, løste problemet for visse brugere men ikke for alle.

Apple har endnu ikke reageret på adskillige henvendelser om at give en kommentar til display-problemerne for de nye 27 tommers iMacs heriblandt en anmodning fredag om information om leveringsforsinkelsen på to uger.

Apple afviser som regel at kommentere på hardware-problemer og foretrækker i stedet at liste et support-dokument ud på sit website.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere