Artikel top billede

Her er de fire bedste ECM-leverandører

Fire selskaber skiller sig ud som de bedste til ECM. Det skyldes deres dybde og fokus samt bredden af tilbud.

Computerworld News Service: EMC, IBM, Oracle og Open Text er de fire førende leverandører af EMC eller 'Enterprise Content Management', der er mest lydhøre over for de moderne virksomheders krav.

Sådan lyder konklusionen fra analysehuset Forrester Research.

Analysefirmaet tilføjer dog, at Microsoft er kommet godt med, og virksomheden udnævnes til at være en "stærk spiller" sammen med blandt andre Hyland Software og HP.

I undersøgelsen, der har fået titlen 'The Forrester Wave: Enterprise Content Management Suites, Q4 2009', har Forrester evalueret otte virksomheder baseret på forskellige kriterier i kategorierne: Nuværende udbud, strategi og tilstedeværelse på markedet.

Udfordrer med lave priser

En ottende virksomhed er også med i undersøgelsen, nemlig open source software-firmaet Alfresco, som har fået betegnelsen 'contender,' eftersom selskabet udfordrer de proprietære spillere med sine lave priser.

Forrester har set nærmere på de forskellige ECM-leverandører i juli 2009, og analysefirmaet understreger, at der findes rigtigt mange forskelligartede ECM-løsninger på markedet.

Faktisk bemærker Forrester, at udover diversiteten leder virksomheder typisk efter et bredt udbud af løsninger til at hjælpe dem med at få styr påinformationer, som ikke bare inkluderer dokumenter, men også billeder og andre typer medier.

Stærk blanding af produkter

De fire ledere på ECM-markedet tilbyder en række løsninger, som hjælper informationsmedarbejderne med at styre, sikre og bevare forskellige former for indhold, står der i Forresters rapport.

"Tilbuddene inkluderer en blanding af data-styring, business intelligence, support af indholds-integration og support til indholds-orienterede applikationer. Alle fire virksomheder lover end-to-end ECM-funktionaliteter fra én leverandør," tilføjer rapporten.

Microsoft bliver kritiseret for ikke at have den samme dybde og variation i udbud som de fire ledende virksomheder.

Til gengæld får Microsoft ros for sin "relevante ECM-support".

De konkurrence-dygtige alternativer

Forrester henviser til Hyland og HP som "konkurrencedygtige alternativer" til EMC og IBM på områderne dokumentstyring, billedhåndtering og arkivhåndtering.

Hyland og HP mangler dog begge en "stærk understøttelse" af det såkaldte 'persuasive content' (indhold, der er skrevet for at overtale læseren til at gøre et eller andet) på områder som web-indholdsstyring, dokument-output-styring og 'digital asset management' (DAM eller styring af digitale medier).

Udover den lavere pris er Alfrescos styrke, at programmerne ikke optager meget plads.

Konklusionerne er baseret på en generel undersøgelse udført af Forrester, produktdemonstrationer og to kundehenvendelser per leverandør.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med flair for test

Saab Danmark A/S

Senior Software Developer

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere