Artikel top billede

Google Chrome klar til Mac og Linux

Googles browser lanceres nu i versioner til Mac og til Linux. Chrome har dog svært ved at bide sig fast hos brugerne.

Så kom Chrome-versionerne til Mac og til Linux i beta-udgaver, og Googles browser dækker således alle de store platforme.

Til OS X-versionen har Google-udviklerne tilføjet godt 75.000 linjers kode for at integrere browseren med Mac-systemet.

Til Linux-versionen har man tilføjet muligheden for at kunne opdatere via Linux-folkets opdateringsfunktioner.

Lederen af Googles danske udviklingskontor i Århus er da også svært godt tilfreds med resultatet.

"Google Chrome er forbedret en hel del siden lanceringen af Windows-versionen. Blandt andet er hastigheden mere end fordoblet," siger Lars Bak.

"Vi har gennem tre år arbejdet på at forbedre hastigheden, og vi er stolte af dagens lancering," lød det i forbindelse med gårsdagens fremvisning af de nye browsere.

Windows-versionen af Google Chrome har været tilgængelig siden slutningen af 2008. Den nyeste, version 3, blev lanceret i midten af september i år og findes i udgaver til Windows XP, Vista og Windows 7.

Har det ikke nemt

Den første udgave af Google Chrome blev præsenteret i september sidste år.

Browseren måtte dog hurtigt sande, at en effektfuld lancering, der fandt sted i forbindelse med søgegigantens 10-års jubilæum, ikke er nok.

Chrome fik nemlig mange tæv af brugerne på grund af sikkerheds-problemer.

På trods af at Google senere rettede til, var skaden sket, og den uheldige start har senere gjort det svært for Chrome rigtigt at slå igennem.

Ser man på den nyeste statistik fra firmaet Net Application, der blandt andet holder styr på hvilke browsere, der anvendes, har Chrome en markedsandel på 3,93, hvilket indbringer applikationen en fjerdeplads i browser-hierarkiet.

Safari ligger på tredjepladsen med 4,36 procent overgået af Mozillas Firefox, der anvendes af godt 25 procent af netsurferne.

Microsofts Internet Explorer indtager suverænt førstepladsen med en markedsandel på 63,3 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere