Artikel top billede

Google på vej med alternativt DNS-system

Google er på vej med et helt nyt system til at håndtere DNS. Og fordelene er mange, mener Google.

Computerworld News Service: Google har skabt et nyt system til at håndtere DNS (domain name system)-søgninger.

Ifølge virksomheden vil det nye system både højne hastigheden for slutbrugerne og gøre internetbrowsing mere sikkert.

Google Public DNS, som Google har skrevet mere om her, er stadig på eksperimentalstadiet.

Meningen er, at den skal forbedre eksisterende DNS resolver-teknologi med hurtigere og mere effektiv caching, og at den samtidig skal øge sikkerheden ved hjælp af forskellige forholdsregler, der skal forhindre spoofing-angreb, hvor brugerne bliver lokket ind på inficerede hjemmesider.

Et omstillingsbord

DNS fungerer på den måde, at når folk skriver en hjemmesides URL i browseren, så oversætter den adressen til en tilsvarende IP (internet protocol) numerisk adresse. Det kan sammenlignes med en telefonbog eller et omstillingsbord.

For at bruge Googles Public DNS skal brugerne ændre deres netværks-indstillinger, så søgningerne går via Google-tjenesten i stedet for via deres ISP (internet service provider).

Google har oprettet en hjemmeside med detaljerede instruktioner for, hvordan man gør det.

Motoren som ingen ser

"De fleste tænker ikke over DNS. Det er noget, der fungerer bag kulissen," fortæller Prem Ramaswami, der er produktchef ved Google Public DNS.

"Vi vil gerne indlede en samtale - ikke bare med superbrugerne, men med alle forbrugere. Vi vil gerne have, at de forstår, at internettet består af de her helt basale byggesten, som de nok burde vide lidt mere om," tilføjede han.

Ved at offentliggøre detaljerne i Google Public DNS-teknologien, håber virksomheden at kunne påvirke ISP'er og andre udbydere af DNS resolvere til at implementere det, Google ser som åbenlyse forbedringer, siger Prem Ramaswami.

"Vi vil gerne give tjenesteudbyderne et blidt skub i den rigtige retning," tilføjede han.

Stor cache af populære domæner

For at skabe en hurtigere DNS resolver har Google bygget et stort cache af populære domæner, som opfriskes hele tiden - uafhængigt af brugernes søgninger.

Andre DNS resolvere skal ud og hente informationerne i forbindelse med hver søgning.

"Vi svarer, så snart du stiller spørgsmålet," siger Prem Ramaswami.

48 timer

På spørgsmålet om, hvorvidt den nye tjeneste vil tilføje endnu flere oplysninger om brugerne til Googles arkiver, svarer Prem Ramaswami, at slutbrugernes IP-adresse højst vil ligge i 48 timer, inden de bliver slettet

I de to efterfølgende uger vil der ligge mere generel data om brugerens ISP og hjemby.

Google vil desuden ikke bruge datatrafik fra Google Public DNS til at komplimentere de oplysninger om brugere, virksomheden får fra andre tjenester.

"Vi kommer aldrig til at sammenkøre det her med vores søgelog for at tilføje detaljer om specifikke mennesker eller den slags. Vi ved godt, at DNS giver os flere informationer, men vi vil sikre os, at der ikke bliver grund til at bekymre sig om privacy i den forbindelse," siger Prem Ramaswami

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med flair for økonomi i projekter og drift

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere