ARM, virksomheden der står bag langt de fleste smartphone-processorer, har i de senere år i stigende fået en konkurrent i form af Intel, der ellers primært har beskæftiget sig med almindelige computerchips.
Det er specielt Intels Atom-processor, der anvendes i de fleste netbooks, der kan være en potentiel trussel for ARM.
Det mener britiske ARM Holdings, der står bag ARM-chippene, nu ikke.
I et interview med Bloomberg afviser administrerende direktør Warren East, at Intel vil nuppe afgørende markedsandele.
"Jeg er sikker på, at Intel vil få deres Atom designet til nogle få enheder, det er uundgåeligt ... Der vil være en smule lækage, men det vil under alle omstændigheder ikke være dramatisk," udtaler Warren East.
Det samme siger han om anvendelsen af ARM-processorer på eksempelvis netbooks.
"Jeg tror ikke, at ARM vil overtage pc-verdenen fra Intel, og jeg tror ikke, at Intel vil overtage smartphone-verdenen fra ARM," forklarer Warren East til Bloomberg.
Forskellige styrker og svagheder
Det er virksomheden ARM Holdings, der har rettighederne til processor-arkitekturen, men produktionen foretages af en række andre virksomheder.
Nu er Intel imidlertid også begyndt at bevæge sig ind på high-end-delen af dette marked med sin Atom-processor, der i dag typisk anvendes i netbooks.
Selvom de to virksomheders produkter dermed i stigende grad retter sig mod de samme typer enheder, er der fortsat afgørende forskelle.
Intels Atom-processorer bygger på 45nm-teknologien og udmærker sig ved et meget lavt strømforbrug samtidig med, at de har en relativt høj clockfrekvens.
N270-prosessoren, der sidder i mange netbooks, har et strømforbrug på under 2,5 W, og hastigheden er på 1,6 GHz.
Til sammenligning har ARM11-processoren, som sidder i blandt andet Apples iPhone 3G, en hastighed på 620MHz og et markant lavere strømforbrug end Atoms, der ellers i forvejen er lavt sammenlignet med almindelige processorer.