Artikel top billede

Nyt angreb på Internet Explorer

Metasploit forsøger igen at ramme Internet Explorer i en opdateret version. Men angrebskoden er ikke særlig driftsikker.

Computerworld News Service: Udviklerne af det open source-baserede Metasploit-værktøj til penetrationstest har offentliggjort kode, der kan bruge til at kompromittere Microsofts browser Internet Explorer.

Men softwaren er ikke så pålidelig, som man først troede.

Koden udnytter en fejl i Internet Explorer, der blev opdaget sidste fredag i et proof-of-concept-angreb, der blev beskrevet på Bugtraq-maillisten.

Den første kode var helt upålidelig, men sikkerhedseksperter var bekymrede for, om nogen kunne udvikle en bedre version, der kunne udnyttes af cyber-kriminelle.

Det originale angreb anvendte en 'heap-spray'-teknik til at udnytte sårbarheden i IE, men i et stykke tid så det ud til, at holdet bag Metasploit havde udviklet en mere pålidelig kode.

Sårbarheden er i sig selv upålidelig

De anvendte en anderledes teknik, som er opfundet af Alexander Sotirov og Marc Dowd, til at udnytte fejlen, men nu har Metasploit trukket koden tilbage igen.

"Sårbarheden er i sig selv upålidelig," skrev udvikler hos Metasploit HD Moore i en Twitter-besked onsdag.

Metasploit-koden søgte at udnytte fejlen på to måder, hvoraf den ene har været "problematisk," og den anden, som anvendte heap-spray-teknikken, allerede har vist sig ineffektiv.

Microsoft fortæller i en mail, at virksomheden "ikke kender til angreb eller andet, som udnytter exploit-koden, der kan påvirke brugerne."

Vil kunne skade mange mennesker

Det er gode nyheder for brugerne af Internet Explorer, eftersom et pålideligt angreb ville have potentiale til at kunne skade en masse mennesker. De to versioner af browseren, der er sårbare over for fejlen - IE 6 og IE 7 - bliver brugt af omkring 40 procent af alle surfere på nettet.

Virksomheden har udsendt sikkerhedsinstruktioner, der fortæller, hvordan man kan skærme sig mod fejlen.

Ifølge Microsoft er den nye IE 8-browser ikke påvirket.

Fejlen findes i den måde, Internet Explorer henter visse CSS (Cascading Style Sheet)-objekter, der bruges til at skabe standardiseret layout på hjemmesider. Bekymrede brugere kan enten opgradere deres browser eller slå JavaScript fra for at undgå angreb.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere