Artikel top billede

Dansk Folkepartis it-ordfører Mikkel Dencker.

Dansk Folkeparti holder fast: Vi vil have ODF

Dansk Folkeparti kan blive tungen på vægtskålen, når det skal vælges dokumentstandard i Danmark. Og vi giver os ikke, lyder det fra partiets it-ordfører.

Dansk Folkeparti er ikke til at rokke i sagen om de åbne standarder.

Partiet har gennem hele processen været klar i mælet.

"Vi ønsker ODF som åben standard," siger it-ordfører Mikkel Dencker.

Det faste standpunkt passer ikke så godt i videnskabsminister Helge Sanders (V) verdensbillede. Han ønsker nemlig, at Microsofts OOXML og ODF skal gå hånd i hånd.

Da en samlet opposition ligeledes mener, at ODF er den rigtige standard, er ministeren blevet i undertal, hvilket på gårsdagens møde medførte, at han udsatte den beslutning, der ellers skulle have været truffet på mødet.

Læs skriften på væggen Sander

Ministeren står mere og mere alene med sine synpunkter, og den nye manøvre bider da heller ikke på Dansk Folkeparti.

"Vi skifter ikke mening. Jeg fornemmer, at ministeren forsøger at samle nogle økonomiske argumenter for, at vi skal skifte mening," siger Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

"Ifølge mine oplysninger er der gode økonomiske erfaringer med ODF, og jeg tror, at det er tvivlsomt, at Helge Sander kan finde dokumentation for det modsatte."

Er Dansk Folkeparti ligefrem klar til at vælte ministeren på dette spørgsmål?

"Helge Sander kan godt tælle til 90, så han sætter næppe sin ministerstol ind på dette spørgsmål. Det burde ikke være så svært at læse skriften på væggen," siger Mikkel Dencker med henvisning til, at der er politisk flertal for ODF.

"For mig er det mere et spørgsmål om, hvornår regeringen affinder sig med, at det er sådan verden ser ud. I øjeblikket står de bare og stamper i jorden."

"Vi er afklarede," lyder det fra Dansk Folkepartis it-ordfører.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helge Sander.

Videnskabsministeren vil snarest besøge Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at diskutere økonomiens betydning for standard-beslutningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere