Computerworld News Service: Antallet af cyberangreb på USA's forsvarsministerium er steget voldsomt i løbet af 2009. Mange af de pågældende angreb kommer fra Kina.
I første halvdel af året blev der rettet 43.785 ondsindede angreb mod forsvarssystemer i USA.
Dette udgør en meget stor stigning, da der i løbet af hele 2008 blev rettet 54.640 angreb af samme type mod de samme systemer. Hvis resten af året fortsætter på samme måde, vil stigningen være på hele 60 procent i forhold til forrige år.
Kommissionen bag rapporten beskæftiger sig med sikkerhedsimplikationer forårsaget af USA's handelsrelationer med Kina.
Den årlige rapport konkluderer, at "mange både indicier og tekniske undersøgelser antyder, at den kinesiske stat er involveret i de pågældende aktiviteter."
"Antallet af ondsindede computeraktiviteter rettet mod USA er blevet større i 2008 og er steget kraftigt i 2009. Meget af aktiviteten stammer tilsyneladende fra Kina," hedder det.
Betydelige omkostninger
"Omkostningerne ved den slags angreb er betydelige," står der i rapporten.
Med udgangspunkt i data fra forsvarsministeriets 'Joint Task Force-Global Network Operations' hedder det i rapporten, at det amerikanske militær i perioden fra september 2008 til marts 2009 måtte bruge mere end 513 millioner kroner på at afværge angreb.
Antallet af angreb er steget stødt i årevis.
I 2000 blev der for eksempel kun rapporteret om 1.145 angreb i alt.
Stigningen er dog blandt andet forårsaget af det faktum, at det amerikanske militær simpelthen er blevet bedre til at identificere cyber-trusler, siger Chris Poulin, der er sikkerhedschef ved Q1 Labs, og som tidligere har beskæftiget sig med efterretninger i det amerikanske luftvåben.
Er det kinesiske hackere eller kinesiske servere?
Tallene er "sikkert mere præcise i dag," end de var for ni år siden, siger han.
Sikkerhedseksperter har længe vidst, at en del cyber-angreb stammer fra kinesiske IP-adresser, men på grund af internettets decentraliserede natur, er det meget svært at afgøre, hvornår et angreb rent faktisk kommer fra Kina, og hvornår de kinesiske servere bare er brugt som trædesten på vejen.
Chris Poulin fortæller, at hans amerikanske virksomhedskunder oplever angreb, der stammer fra Kina, Nordkorea og mellemøsten. "Vi ser uden tvivl, at der er mønstre der peger på specifikke lande."
Han tilføjer, at eftersom Kinas regering har taget skridt mod at kontrollere adgangen til internettet i landet, så kunne den sikkert også forhindre angrebene, hvis den ville.
"Kina står helt sikkert bag angreb," siger han. "Om de ligefrem er sponsorerede af staten, er der ingen, der ved. Men staten gør i hvert fald ikke meget for at forhindre dem."
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen