Artikel top billede

AMD og Intel-ballade fortsætter trods milliardforlig

Selv om Intel betaler AMD milliarder i et stort fredsforlig, er alt fortsat ikke lykke og gammen mellem de to selskaber.

Computerworld News Service: Monopol-sagen mellem Intel og Advanced Micro Machines er ikke nødvendigvis ovre, selv om de to mikroprocessor-virksomheder gav håndslag i et forlig, der sikrede AMD et pænt milliard-beløb.

Forliget, som blev afleveret til the U.S. Securities and Exchange Commission i tirsdags, betyder dog ikke, at de to selskaber - der i mange år har udkæmpet en bidsk kamp - er gode venner på alle fronter.

Der eksisterer nemlig fortsat adskillige uløste tvister, der handler om nogle af Intels forretningsmetoder, som AMD mener er lodret ulovlige.

Disse påståede ulovligheder - retroaktive rabatter, såkaldte 'bid buckets' samt rabatter til slutbrugerne - hænger alle sammen med [url0https://www.computerworld.dk/art/51568]den monopol-sag[/url], som EU-Kommissionen og de amerikanske myndigheder har anlagt mod selskabet.

Intel beskyldes her blandt andet for at have givet rabat til til computer-producenter, der tidligere har købt processorer fra Intel. Når en virksomhed har nået en vis mængde, harIntel angiveligt sat prisen ned, og rabatten vil desuden også gælde retroaktivt for tidligere køb.

‘Bid buckets' og slutbruger-rabatterne er praksisser, som Intel angiveligt skal have brugt til at subsidiere chip-salget ved at sætte prisen under produktionsomkostningerne.

I forhold til de såkaldte 'bid buckets', har Intel angiveligt trukket på en fond for at nedsætte prisen på produkter rettet mod virksomheder.

Slutbruger-rabatterne fungerede angiveligt på en lignende måde, hvor der blev givet rabatter på Intels chip til slutbrugere, der købte systemer, som bygger på Intels chip.

Disser praksisser vil stadig udgøre en kilde til stridigheder mellem de to virksomheder.

"Intel ved, at AMD over for EU-Kommissionen, New Yorks statsadvokat og den amerikanske handelskommission vil argumentere for, at alle Intels former for retroaktive rabatter 'bid buckets' og slutbruger-rabatter er konkurrenceforvridende og umoralske og derfor burde forbydes," står der i forliget.

Blandt forligets mange punkter findes en klausul, der bestemmer, at aftalen bliver ophævet, hvis analysefirmaet Mecury Research finder, at Intels andel af markedet for mikroprocessorer falder til under 65 procent fire kvartaler i træk.

Det sker sandsynligvis ikke i den nærmeste fremtid. Ifølge Mecury sad Intel på 81,5 procent af mikroprocessor-markedet i tredje kvartal i år.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere