Artikel top billede

Verdens største bittorrent-tracker lukker

En æra er slut. Det omstridte tilholdssted for internet-pirater, The Pirate Bay, lukker for sin tracker.

De er blevet truet med bål og brand. Gang på gang. De er blevet sagsøgt på alle tænkelige måder, og i foråret idømte retten i Stockholm stifterne af den populære bittorrent-side et års fængsel og 30 millioner svenske kroner i erstatning. Desuden er flere danske internetudbydere blevet pålagt at lukke for adgangen til siden.

Alligevel lever thepiratebay.org stadig.

Men nu har folkene bag internettets højborg for ophavsretskrænkelse lukket for den tracker, der indtil nu har udgjort kernen i det distribuerede bittorrent-netværk.

Dette betyder dog i praksis ikke det helt store. Bittorrent-klienter, der bruges til at downloade filer fra siden, vil i stedet benytte et trackerløst netværk til at finde frem til filen. Det såkaldte DHT-netværk.

"Nu hvor det decentrale system til at finde peers (andre brugere, der deler den samme fil, red.) er så veludviklet, har TPB besluttet, at der ikke længere er behov for at køre en tracker," skriver en administrator på The Pirate Bays blog.

Fremtiden er trackerløs

At man nu kun kan hente sine piratkopier og andet - eventuelt lovligt - materiale ved hjælp af DHT-netværket, betyder ifølge The Pirate Bay, at bittorrent ikke længere vil være helt så følsomt overfor servernedbrud.

Men man kunne også forestille sig, at det vil blive sværere for rettighedsorganisationerne at rette sit skyts mod ét bestemt mål, hvis alle bittorerent-sider vælger at benytte sig af trackerløse links.

Og det kan meget vel blive tilfældet. Ifølge Torrentfreak.com er der i øjeblikket flere af de store torrent-sites, der taler sammen om at skifte til trackerløse links.

Om det vil betyde færre retsager i fremtiden vides ikke, men alligevel ser det ud til at bittorrent, som ellers i flere omgange har været dømt ude, overlever lidt endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere