Artikel top billede

Microsoft gør .Net Micro open source

Version 4.0 er blevet udgivet under Apache 2.0-licensen, men TCP/IP og kryptering er stadig ikke åben. Læs her, hvad det betyder for dig.

Computerworld News Service: Microsoft udgav mandag sit .Net Micro Framework 4.0 som open source.

.Net Micro Framework udgør et .Net-baseret udviklings- og afviklingsmiljø til små enheder. TCP/IP-stakken og krypterings-stakken er dog ikke blevet open source.

Version 4.0 er nu tilgængelig under en Apache 2.0-licens. Microsoft vil stadig være aktivt involveret i udviklingen af platformen, skriver Peter Galli, som er ledende open source community manager hos Microsoft, i et blogindlæg.

"Selvom licensen vil gøre det muligt for kunderne at tage koden og lave specialiserede versioner, der er skræddersyede til deres behov, så har kunderne fortalt os, at de ønsker, at Microsoft bliver ved at være involveret for at undgå, at platformen fragmenteres," siger Galli.

Sløret blev løftet ved Microsoft Professional Developers Conference i Los Angeles.

Ikke alt bliver open source

Som en del af dette open source-tiltag får udviklerne adgang til kildekoden til stort set hele produktet inklusiv klasse-biblioteker og CLR-kode (common language runtime).

Bibliotekerne indeholder implementeringer af primærfunktionalitet, som applikationerne kalder til kommunikation, systemfunktioner såsom tråde, brugergrænsefladen og andet, forklarer Colin Miller, der er program manager hos Microsoft for .Net Micro Framework.

"Hverken TCP/IP-stakken eller krypterings-bibliotekerne er dog inkluderet i den åbnede kildekode," siger Galli.

"Program manager Colin Miller har fortalt mig, at grunden til det er, at TCP/IP-stakken er tredjepartssoftware, som Microsoft licenserer fra EBSNet, så vi har ikke ret til at distribuere den kildekode. Hvis man gerne til have adgang til TCP/IP-stakkens kildekode, så kan man kontakte EBSNet direkte."

"Hvad angår krypterings-bibliotekerne, så er de ikke blevet open source, da de også bruges uden for .Net Micro Framework. Kunder, som har behov for adgang til koden i de kryptografiske funktioner, vil erfare, at disse biblioteker blot kan udskiftes," fortæller Galli.

Analytiker: begrænset interesse
En analytiker roser dette open source-tiltag, men kalder udeladelsen af TCP/IP-stakken for en ulempe.

"Det er en interessant beslutning fra Microsoft, som ser ud til at anerkende fordelene ved open source i forhold til synlighed og distribution," siger analytiker Stephen O'Grady fra RedMonk.

"Men når det er sagt, så skal det også nævnes, at udeladelsen af et TCP/IP-bibliotek sandsynligvis vil lægge en dæmper på interessen, da selv 'ressource-begrænset udstyr', som er platformens målgruppe, er nødt til at fungere i netværkssammenhæng."

Microsoft har planer om at oprette et teknologisk kerneteam til platformen, der vil bestå af folk både fra Microsoft og uden for Microsoft. Der er også et community på vej med det formål at hjælpe til at forme produktets retning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere