Det er sikkert. Det er billigt. Det er teknisk muligt. Men det er ikke tilladt for kommunerne at holde elektroniske valg med valgmaskiner.
Nu opfordrer kommunernes organisation, KL, igen indenrigs- og socialministeren til at ændre reglerne, så det bliver muligt at få gang i forsøg med elektroniske valg.
Kommunerne var i gang med at forberede forsøg med elektroniske valg, da daværende velfærdsminister Karen Jespersen (V) skrottede planerne.
Kommunerne håbede på at få lov at gennemføre forsøget, da Karen Ellemann (V) overtog ministeriet, men hun afviste også forsøgene.
Langt tilløb
I dag, når millioner af danskere skal til stemmeurnerne og stemme til kommunal- og regionsvalgene, opfordrer KL så til, at der om fire år er åbnet for elektroniske valg.
"KL og regeringen ønsker, at kommunerne moderniserer og bruger digitalisering til at give bedre borgerservice og en mere effektiv forvaltning. Elektroniske valghandlinger kan betyde mere sikkerhed i stemmeoptællingen, færre køer ved valgstederne og besparelser ved færre valgtilforordnede," lyder vurderingen fra Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), der er er formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget i KL.
Erik Nielsen, der i nogle medier nævnes som en af favoritterne til at overtage den vigtige formandspost i KL, mener, at ministeren nu må handle, fordi der er store fordele at hente med elektronisk stemmeafgivning.
"Det håber jeg, at ministeren nu vil sikre, at lovgivningen ikke spænder ben for," siger Erik Nielsen.