Artikel top billede

Citrix-kunder får ny virtualiserings-licens efter pres

Tema: Citrix justerer sine licenser til desktop-virtualisering efter pres fra flere kunder. Justeringen kan vise sig at være en god idé, hvis selskabet kan vinde plads blandt københavnske skolebørn.

Da Citrix lancerede sin nye XenDesktop med heftige opgraderingsbesparelser for godt en måned siden, var det med håbet om, at gennembruddet for desktop-virtualisering ligger lige om hjørnet.

Men blot få uger efter XenDesktop 4.0 med indbygget XenApp blev gjort klar til markedet, har Citrix måtte justere licenseringen, der ved lanceringen kun blev afregnet "per bruger".

På grund af pres fra flere Citrix-kunder har it-selskabet nu tilføjet licensformen "per maskine", fordi XenDesktop 4.0 ellers kunne blive en bekostelig affære for flere kunder.

"Vi lytter selvfølgelig til vores kunder, som vi er i tæt kontakt med. Derfor har vi tilføjet licensformen per maskine, da nogle kunder har langt flere brugere end maskiner," siger Citrix' country manager Niklas Lindberg for Danmark.

Han forklarer, licensformen "per maskine" eksempelvis kan appellere til skoler eller produktionsvirksomheder med treholdsskifte, der nu også kan købe en licens afregnet per computer frem for de navngivne personer, der benytter sig af Citrix' virtualiserings-software.

VMware også på banen

Virtualiseingskæmpen VMware er også på banen med sit nyeste bud på desktop-virtualisering med sin View 4.0, der skal tage kampen op mod Citrix's XenDesktop.

Ifølge VMware senior systems engineer Robin Prudholm fra selskabets danske afdeling ligger den største forbedring i View 4.0 på fremførselsprotokollen, hvor VMware tidligere udelukkende har benyttet Microsofts RDP-protokol (remote desktop protocol).

Nu har VMware åbnet for, at kunderne også kan benytte eksempelvis HP's RGS (remote graphics software), så de også kan modtage tungere og mere krævende grafik.

Derimod har VMware ikke pillet ved sine priser.

"Man kan sige, at kunderne får flere features for de samme priser," forklarer Robin Prudholm.

Skole-elever kan smage virtualusering

At desktop-virtualisering er ved at blive barnemad at håndtere, er et nyt, kommende forsøg i Københavns Kommune et levende bevis på.

For kommunen ønsker én gang for alle at sætte en bremseklods i drifts-forsinkelser på it-fronten som eksempelvis en projektor, der ikke virker eller problemer med netværket.

Derfor kigger Danmarks største kommune på at søsætte pilotprojekter til Københavns omkring 45.000 skoleelever baseret på en Citrix-løsning.

"Vi vil have en helt stabil drift, og derfor forsøger vi os med virtuelle desktoppe. På den måde kan eleverne også arbejde på samme skrivebord både i skolen og derhjemme," forklarer centerchef Karl-Erik Andersen fra Københavns Kommunes center for informatik.

De københavnske desktop virtualiserings-pilotprojekter bliver kørt i stilling i 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere