Artikel top billede

Jørgen Abild Andersen er valgt som ny formand for OECD's IKT-komité. Foto: Hans Juhl (Foto: Hans Juhl)

Offentlig it-boss får international toppost

IT- og Telestyrelsens direktør, Jørgen Abild Andersen, skal stå i spidsen for OECD's komité for it og kommunikation. Formandsposten betragtes som en anerkendelse af Danmarks position på it-området.

Danmark har blandet sig i toppen af OECD's målinger på it- og teleområdet. Nu kommer der også til at stå en dansker i spidsen for organisationens komité Information, Computer and Coummunications Pollicy Comitte, ICCP.

IT- og Telestyrelsens direktør, Jørgen Abild Andersen, har fået formandsposten i komiteen, og det ses af styrelsen som en anerkendelse af Danmarks indsats på it-området.

OECD, der er en organisaiton, der arbejder for økonomisk samarbejde og udvikling i demokratiske lande med markedsøkonomi, har i de senere år lagt stor vægt på it- og telekommunikation, som drivkræfter i økonomisk udvikling.

Erfaren herre

Jørgen Abild Andersen er glad for at være valgt til posten.

"Innovation, vækst og øget velfærd er i høj grad afhængig af fortsat digital udvikling i samfundet. Det forudsætter intelligent og stærkt øget brug af informations- og kommunikationsteknologien," siger Jørgen Abild Andersen i en pressemeddelelse om den nye post.

Jørgen Abild Andersen har været direktør i Telestyrelsen siden 1991 frem til den skiftede navn i 2002. Han har også stor erfaring fra internationalt samarbejde.

Blandt andet stod han i spidsen for at arrangere OECD's konference om it og klimaforandringer i Helsingør tidligere på året, og han har også været formand for flere komiteer og udvalg i EU-sammenhæng.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere