Artikel top billede

Chefer fra IBM og Intel anklages for insider-handel

Chefer fra Intel Capital og IBM er anklaget for at have konspireret om at levere information, som andre har brugt til ulovligt at tjene millioner af dollars.

Computerworld News Service: U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) anklager i alt seks personer for at konspirere om handel med værdipapirer ved brug af fortrolig information fra flere virksomheder heriblandt Intel, Google og Advanced Micro Devices, skriver kommissionen i en pressemeddelelse.

Nogle af de fortrolige informationer, som disse seks personer har delt mellem sig, har at gøre med virksomhedernes omsætninger og fusionsaktiviteter, oplyser SEC.

De anklagede chefer inkluderer Robert Moffatt, som er senior vice president og chef i IBM's systems and technology group, samt Rajiv Goel, som er investeringsdirektør hos Intel.

SEC har indgivet søgsmålet til den amerikanske distriktsdomstol for Southern District of New York.

Moffatt og Goel har angiveligt leveret insider-information om virksomheder inklusiv Sun Microsystems og Intel.

Derudover anklages også Raj Rajaratnam, som er porteføljechef hos hedgefonden Galleon Group, der ifølge SEC har høstet næsten 125 millioner kroner ved denne insider-handel.

Rajaratnam anses af erhvervsmagasinet Forbes for at være verdens 559. rigeste mand.

De andre anklagede er Anil Kumar, som er direktør hos McKinsey, samt Danielle Chiesi og Mark Kurland fra New Castle Funds.

"Raj Rajaratnam er ikke 'master of the universe' men nærmere kundekartotekets mester," siger Robert Khuzami, der er leder af SEC's division of enforcement.

"Han har opdyrket et netværk af højtstående erhvervsledere og insidere og derefter udnyttet dette netværk til at få fortrolige oplysninger om kvartårlige omsætninger og fusionsaktiviteter," siger Robert Khuzami.

Beordret på orlov

Rajiv Goel har angiveligt givet insider-tip til Rajaratnam om visse af Intels kvartårlige omsætninger samt om et forestående joint venture med Clearwire, som Intel har investeret i, oplyser SEC.

Baseret på denne insider-information, forestod Rajaratnam handler på vegne af Galleon. Disse tip gav Goel op mod 1,1 millioner kroner, efter Rajaratnam forestod handler på Goels personlige vegne baseret på fortrolige informationer om Hilton og PeopleSupport.

Goel er sat på "administrativ orlov", indtil virksomheden får undersøgt sagen, oplyser talsmand fra Intel Chuck Mulloy. Intel er ikke blevet kontaktet af myndighederne angående anklagerne men vil samarbejde fuldt ud, hvis eller når virksomheden bliver kontaktet.

IBM's Robert Moffatt har ifølge SEC leveret insider-information om Sun Microsystems til Chiesi fra New Castle Funds. Disse informationer blev lækket, mens IBM overvejede at opkøbe Sun. Chiesi udførte angiveligt handler på vegne af New Castle Funds baseret på informationerne og tjente omkring fem millioner kroner.

IBM afviser at kommentere sagen.

Kumar fra McKinsey informerede angiveligt Rajaratnam om forestående handler mellem AMD og to 'selvstændige juridiske personer' fra Abu Dhabi," skriver SEC i pressemeddelelsen. Rajaratnam forestod derefter handler på Galleons vegne baseret på denne insider-information.

AMB har de senere år haft en del at gøre med Abu Dhabi. I 2007 betalte Abu Dhabis statslige Mubadala Development Company 3,3 milliarder kroner for 8,1 procent af AMD. Tidligere i år afhændede AMD fabrikations-aktiver til den nyoprettede særskilte virksomhed GlobalFoundries i et joint venture med Advanced Technology Investment Company, som er et investeringsfirma, der ejes af staten Abu Dhabi. Abu Dhabi er en del af de Forenede Arabiske Emirater.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere