Artikel top billede

Blæst IBM er i modvind efter et nedbrud, der i går lagde både Arla og Carlsbergs it-systemer ned.

Nyt kæmpe-nedbrud kan få konsekvenser for IBM

Konkurrenterne ligger på lur efter gårsdagens nedbrud hos IBM, der skabte problemer for flere af landets største virksomheder. IBM's image har lidt skade - igen.

Åh nej, ikke igen.

Sådan må it-cheferne i flere af landets største virksomheder i går have tænkt, da endnu et IBM-nedbrud satte vitale systemer ud af drift til langt op ad dagen.

Den tanke har it-cheferne imidlertid ikke været ene om.

Allerværst er det måske for IBM selv, der endnu engang må stå skoleret for sine vigtige storkunder, vurderer Per Andersen, direktør for analysehuset IDC i Norden.

"Det er bestemt ikke en ønskesituation. IBM's troværdighed får et ordentligt hak i tuden. Specielt når det varer så længe, som det gør, så taber man image, og folk begynder at tænke på, om man nu kan regne med driftsstabiliteten," siger Per Andersen.

Historien skræmmer

Ikke mindst historien med sidste års store nedbrud trækker nedad i image-regnskabet, mener han.

"Man kan jo spekulere på, om de mange penge, som IBM har investeret, overhovedet hjælper, når det kommer til stykket. Ikke mindst set i lyset af det, der skete sidste år og sammenholdt med at IBM angiveligt skulle have et af de største og mest fantastiske datacentre i Danmark," siger Per Andersen.

"Det er tegn på, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved det, man har gået at forestillet sig om sikre systemer," siger han.

Derfor er nedbruddet mere alvorligt end sidste år

Når nedbruddet netop nu er særligt alvorligt for IBM, hænger det ifølge Per Andersen sammen med, at markedssituationen har ændret sig markant i forhold til bare for et år siden.

De andre spillere i markedet for de tunge it-ydelser lugter nemlig blod.

"Konkurrenterne glæder sig da. Det tror jeg slet ikke, der er nogen tvivl om. De vil selvfølgelig henvende sig til IBM's kunder og sige, at de kan dokumentere så og så meget driftsstabilitet. Det vil blandt andet være leverandører som CSC og KMD, der begge er meget sultne efter det private marked," siger Per Andersen.

Også markedet har siden finanskrisen indtog for alvor sendt leverandørerne ud i skrap konkurrence.

Derfor kan IBM ikke tillade sig at tage let på nedbruddet.

"IBM skal tage det meget alvorligt. Der er trods alt alternativer til IBM i markedet, og det er et trængt marked i forhold til, hvad det var tidligere. Konkurrencen er skærpet. Så det er faktisk mere kritisk nu, end det var sidste år, hvor tingene så lysere ud," siger Per Andersen.

Onsdag fortalte Carlsbergs it-chef, Kenneth Egelund Schmidt, at bryggerigiganten havde til hensigt at sende en regning til IBM.
Per Andersen vurderer da også, at nedbruddet kan presse IBM på prisen.

"Det er klart, at det ikke er billigt at flytte til en anden outsourcing-leverandør, men kunderne går om ikke andet tilbage til IBM og siger, at de ikke vil betale det samme for ydelsen, som de gjorde tidligere," siger Per Andersen , direktør i IDC Nordic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere