Analysehuset IDC udarbejder hvert år en oversigt over, hvordan det går med indtjeningen blandt producenterne af sikkerheds-software i Vesteuropa.
I den udgave, der netop har set dagens lys, er den potente kurve blevet slap i koderne og har vist sygdomstegn, der skal helbredes med en lyseblå viagra-tablet.
Samlet set var omsætningen på knap to milliarder kroner i andet kvartal i år. Sammenligner man med samme periode sidste år, er det et fald på 9,6 procent.
Rapporten, der hedder Western European Quarterly Security Appliance Tracker, fortæller desuden, at det er første gang, siden IDC begyndte indsamlingen af informationerne i 2002, at der er negativ vækst i dette segment.
Ikke så ringe endda
IDC har en forklaring på faldet.
"Man skal se nedgangen i lyset af de meget sunde resultater, som branchen opnåede i 2008. Det er naturligt, at den vækst ikke fortsætter," siger Anders Elbak, som er research-chef i IDC, og han fortsætter:
"Samtidig har krisen droslet de større it-implementeringer ned. Det påvirker naturligvis også dette marked."
De faldende priser på hardware kan også have noget af skylden for omsætningsfaldet.
"Hvis man sælger det samme antal enheder, men til en lavere pris, så falder omsætningen naturligvis også," siger Anders Elbak.
"Sammenligner med andre områder som eksempelvis servermarkedet, der er hårdt ramt af krisen, så er sikkerhedsproducenternes resultat faktisk ganske udmærket," siger han.
"Der er derfor ingen grund til at male fanden på væggen på grund at disse tal."
De store får flest tæsk
Det er de største spillere, der må bære de største nedgange i omsætningen.
Cisco, der sidder på knap 30 procent af markedet, har haft en tilbagegang på 34 procent, mens Juniper, der napper 10 procent af markedet, har haft en negativ vækst på 28 procent.
Blandt de mindre forhandlere uden for top fem har der faktisk været en positiv vækst på 3,4 procent.
"De små virksomheder har typisk nogle specialiserede produkter, der lukker huller, som de store ikke kan. Derfor kan de bedre fastholde priserne og bliver ikke ramt så hårdt," siger Anders Elbak.
"Vi har set bunden. Nu vender billedet til en stille og rolig fremgang," vurderer han.