Efter udrulningen af et nyt statsstøttet fiberkabel mellem Østafrika og resten af verdenen er Kenya klar til et bredbåndseventyr.
Sådan da.
Hastigheden på Kenyas hurtigste bredbånd til private hjem ligger på en megabit per sekund, der kun kan opnås om natten og i weekenden, er næppe noget at prale med.
Kunderne kan derimod skryde af stolthed, hvis de har råd til at betale for nettet. For efter priserne er skruet ned, og download-hastigheden hejst op til en megabit per sekund koster et abonnement godt 7.100 kroner om året.
Til sammenligning ligger en gennemsnitlig årsløn i Kenya på omkring 4.000 kroner.
Det skriver BBC.
Bliver flået
De kenyanske myndigheder udtrykker bekymring for, at kunderne bliver flået af teleselskaberne.
Kabelforbindelserne skulle ellers erstatte de dyre satellitforbindelser, som kenyanerne indtil sidst i juli var nødt til at bruge for at komme på nettet.
Og der er heller ikke tilfredshed i bredbåndsbefolkningen.
"Jeg troede, at kablet ville være på plads i næste uge, og så ville vi have hurtigt internet derhjemme," siger Ken Kasima til BBC.
Ken Kasima, der er udvikler for software-selskabet Ushahidi, har i lighed med de fleste internet-kenyanere i et land uden en veludbygget kabel-infrastruktur anskaffet sig en 3G-dongle til det mobile internet.
Det giver ham en hastighed på 512 kilobit per sekund med et øvre download-loft på en gigabyte data om måneden, hvilket svarer til en kvart DVD-film, til en pris på omkring 170 kroner om måneden.
Til den pris holder Ken Kasima et vågnet øje med hvor meget data, han henter på nettet.
Teleselskaberne venter på kritisk masse
Lidt overraskende udtrykker Kenyas største kabeludbyder, Access Kenya, forståelse med de frustrerede kunder.
Direktør Jonathan Somen fra Access Kenya, som er med i kabel-anskaffelseskonsortiet med den Kenyanske regering og andre kommercielle spillere, erkender, at flere teleudbydere tog nogle forkerte beslutninger, inden kablet var på plads.
"Mange selskaber inklusive os selv har foretaget væsentlige investeringer i internationale og lokale infrastrukturer for at kunne levere båndbredden," siger Jonathan Somen til BBC.
Han venter nu på, at flere kunder betyder lavere priser.
"Man bliver nødt til at gennemgå faser med at bygge infrastruktur og indhold," lyder det fra Jonathan Somen.
Myndighederne siger omvendt til BBC, at priserne burde være lavere, så der kommer flere kunder til.