Artikel top billede

Folkeskolens digitale testresultater forsinkes i ugevis

Allerede nu må lærerne belave sig på flere ugers ventetid, før de kan finde ud af, om deres elever består de digitale prøver i foråret 2010.

I bedste fald er der en forsinkelse på tre uger.

I værste fald må lærerne vente halvanden måned på resultaterne af de 10 digitale prøver til foråret, før de kan se, hvordan deres elever har klaret sig.

Sådan er meldingen fra leverandøren af de digitale prøver, COWI, til Skolestyrelsen.

Det skriver fagbladet Folkeskolen.dk.

Forberedt på forsinkelser

"Forsinkelsen gælder kun det første år med obligatoriske prøver - derefter vil resultaterne kunne tilgå lærerne dagen efter en prøve," skriver Skolestyrelsen i et notat.

Baggrunden for forsinkelserne ligger i, at COWI i forbindelse med lanceringen af de første prøver i foråret 2007 registrerede en forsinkelse på testresultaterne første gang, de skulle gennemføres.

Forsinkelsen på tre til seks uger er ifølge Folkeskolen.dk helt nødvendig for at kunne fastlægge elevernes karakterskala.

Skalaen går fra 1 til 100. Hvis en elev scorer 50, svarer det til, at vedkommende har klaret sig som gennemsnittet af landets elever. Skalaen er kalibreret af de test-afprøvninger, som omkring 100 skoler har gennemført i de seneste tre år.

Når de digitale prøver bliver gennemført til foråret 2010, vil man inden for to uger kunne analysere sig frem til, om resultaterne rent faktisk fordeler sig som ved afprøvningen af opgaverne.

Hvis forårets testresultater fordeler sig som forventet, vil lærerne kunne kaste sig over resultaterne med det samme.

Hvis resultaterne derimod ikke fordeler sig som forventet, vil der kunne gå tre uger, før test-resultaterne er tilpasset, så 50 svarer til landsgennemsnittet.

Begrænsning på test-tiden

Folkeskolerne kan inden for en periode på to en halv måned selv bestemme, hvornår deres elever skal tage de digitale prøver.

Danskprøverne har dog kun en gennemførelsesperiode på to måneder.

Men allerede nu anbefaler Skolestyrelsen, at skolerne booker de digitale prøver i god tid, fordi der er en øvre begrænsning på 3.000 samtidige brugere af systemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere