Artikel top billede

Preben Jacobsen fra HP er en glad mand. Det er han, fordi HP har indgået en aftale med VMware om et fælles virtualiseringsstyringssystem.

HP og VMware indgår virtualiseringssamarbejde

På virtualiseringsproducenten VMwares årlige konference VMworld præsenterede selskabet et nyt samarbejde med HP, der skal give slutbrugeren et færdigt kontrolcenter for datacenterstyring.

VMware og HP har tidligere haft et samarbejde. For eksempel har VMwares virtualiseringsløsninger haft HP's ProLiant og BladeSystem-servere i sigte.

Nu går de to selskaber skridtet videre og annoncerer en samarbejdsaftale, der samler styringen af den virtuelle og fysiske it-infrastruktur i én løsning.

"Vores kunder har ofte spurgt os til råds omkring løsninger, der kunne mindske den komplekse styring af systemerne og risikoen for nedetider på virtualiserede servere. Tidligere havde vi ikke en perfekt løsning til den udfordring, men det har vi nu," siger Business Developer Preben Jacobsen fra HP.

Det nye styringsværktøj kommer til at hedde HP Insight Control for VMware vCenter Server. De to selskaber forventer, at styringsværktøjet kommer ud i første kvartal 2010.

Tidligere løsninger har været for komplekse

Tidligere har VMwares konkurrenter udtalt, at en af de største barrierer for virtualisering af datacentret har været en alt for kompleks styring. Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer har blandt andet fremhævet Microsofts egen Hyper-V hypervisor styringsværktøj.

Samtidig er Red Hat i fuld gang med at udvikle en Open Source løsning på området. Den kommer til at hedde Red Hat Enterprise Virtualization Manager for Servers og vil tillade styring på tværs af servere og desktoppe.

Det nye værktøj fra HP og VMware giver blandt andet systemadministratorer muligheden for at identificere hardwareproblemer uden at skifte kontrolcenter. Hvis værktøjet opdager et problem, sender det en alarm igennem vCenter kontrolcentret, og serveren bliver så placeret i en reparationsstatus, mens VMwares ressourcestyringsværktøj flytter arbejdsprocesserne over til en anden server.

Stadig behov for løsninger fra flere leverandører

Men selv om der i dag er flere løsninger til styring af datacentret, mener analytiker Phil Dawson, vicedirektør i analysehuset Gartner, at virksomhederne stadigvæk har brug for flere forhandlere af serverstyringsværktøjer.

"Der er et stigende antal af styringsværktøjer, men ingen enkelt forhandler tilbyder et værktøj, der kan klare alle styringsfunktionerne i server virtualiseringen," sagde Phil Dawson tidligere i år.

Ifølge Gartner vil omsætningen på verdensplan for servervirtualiseringsværktøj stige fra 9,9 milliarder kroner i 2008 til 14 milliarder kroner i 2009.




IT-JOB

Netcompany A/S

Test Specialist

Politiets Efterretningstjeneste

Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-generalister til rollen som systemejer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere