Artikel top billede

AMD reducerer klokfrekvensen på 12-kernede chip

AMD's kommende chip med 12 kerner vil bruge samme strømmængde som chip med seks kerner.

Computerworld News Service: Advanced Micro Devices' kommende 12-kernede chip vil trække den samme mængde strøm som de eksisterende chip med seks kerner, men vil køre ved nedsatte hastigheder, siger en talsmand fra virksomheden mandag.

AMD's kommende 12-kernede serverchip med kodenavnet Magny-Cours placerer to seks-kernede chip i en samlet pakke.

Det samme silicium anvendes i eksisterende seks-kernede chip med kodenavnet Istanbul, som tilhører Opteron-linjen af serverprocessorer.

AMD designede Magny-Cours til at have det samme strømforbrug som Istanbul-chippene, lyder det fra Pat Conway, som er teknisk medarbejder hos AMD.

Klokfrekvens reduceres

Til et spørgsmål fra publikum om, hvordan Magny-Cours med sine to chip vil bære sig ad med kun at bruge den samme mængde strøm som en enkelt Istanbul-chip, svarer Conway, at AMD reducerer Magny-Cours' klokfrekvens og tilføjer strømstyringsfunktioner.

Conway vil ikke fortælle, hvilke klokfrekvenser de 12-kernede chip vil få.

"Det er en detalje, som vi agter at gemme til produktlanceringen," siger han.

Chippene er målrettet servere og forventes på markedet i første kvartal 2010.

Chipproducenter som Intel og AMD gik tidligere i dette årti tilbage til at øge antallet af chipkerner for at give bedre ydelse, da den konstante forhøjelse af klokfrekvensen førte til for høj varmeudvikling og strømforbrug.

Selv om klokfrekvenserne vil falde, vil Magny-Cours-chippene give en bedre ydelse end de eksisterende Opteron-chip, lover Conway.

Deres større cache og flere kerner vil gøre serverne hurtigere, forklarer han.

For eksempel vil en server med det større antal kerner være i stand til at afvikle opgaver hurtigere i virtualiserede miljøer, hvilket vil gøre det muligt for servere at hoste et større antal virtuelle maskiner.

Conway kommer også ind på nogle af de finere detaljer i de ny chip.

To seks-kernede chip er forbundede via fire hyperthreadede interconnects og målrettes til servere med to eller fire processorsokler.

De har samlet set 12 megabyte L3 cache, mens hver kerne understøtter 512 kilobyte L2 cache. Chippene vil blive fremstillet af AMD's spinoff, GlobalFoundries, ved 45-nanometer-processen.

AMD arbejder også på en ny x86-chiparkitektur med kodenavnet Bulldozer. Denne arkitektur vil blive brugt i chip fremstillet ved 32-nanometer-processen i 2011.

Virksomheden har planlagt en 16-kernet chip med kodenavnet Interlagos, der vil komme på markedet i 2011.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere