Artikel top billede

AMD reducerer klokfrekvensen på 12-kernede chip

AMD's kommende chip med 12 kerner vil bruge samme strømmængde som chip med seks kerner.

Computerworld News Service: Advanced Micro Devices' kommende 12-kernede chip vil trække den samme mængde strøm som de eksisterende chip med seks kerner, men vil køre ved nedsatte hastigheder, siger en talsmand fra virksomheden mandag.

AMD's kommende 12-kernede serverchip med kodenavnet Magny-Cours placerer to seks-kernede chip i en samlet pakke.

Det samme silicium anvendes i eksisterende seks-kernede chip med kodenavnet Istanbul, som tilhører Opteron-linjen af serverprocessorer.

AMD designede Magny-Cours til at have det samme strømforbrug som Istanbul-chippene, lyder det fra Pat Conway, som er teknisk medarbejder hos AMD.

Klokfrekvens reduceres

Til et spørgsmål fra publikum om, hvordan Magny-Cours med sine to chip vil bære sig ad med kun at bruge den samme mængde strøm som en enkelt Istanbul-chip, svarer Conway, at AMD reducerer Magny-Cours' klokfrekvens og tilføjer strømstyringsfunktioner.

Conway vil ikke fortælle, hvilke klokfrekvenser de 12-kernede chip vil få.

"Det er en detalje, som vi agter at gemme til produktlanceringen," siger han.

Chippene er målrettet servere og forventes på markedet i første kvartal 2010.

Chipproducenter som Intel og AMD gik tidligere i dette årti tilbage til at øge antallet af chipkerner for at give bedre ydelse, da den konstante forhøjelse af klokfrekvensen førte til for høj varmeudvikling og strømforbrug.

Selv om klokfrekvenserne vil falde, vil Magny-Cours-chippene give en bedre ydelse end de eksisterende Opteron-chip, lover Conway.

Deres større cache og flere kerner vil gøre serverne hurtigere, forklarer han.

For eksempel vil en server med det større antal kerner være i stand til at afvikle opgaver hurtigere i virtualiserede miljøer, hvilket vil gøre det muligt for servere at hoste et større antal virtuelle maskiner.

Conway kommer også ind på nogle af de finere detaljer i de ny chip.

To seks-kernede chip er forbundede via fire hyperthreadede interconnects og målrettes til servere med to eller fire processorsokler.

De har samlet set 12 megabyte L3 cache, mens hver kerne understøtter 512 kilobyte L2 cache. Chippene vil blive fremstillet af AMD's spinoff, GlobalFoundries, ved 45-nanometer-processen.

AMD arbejder også på en ny x86-chiparkitektur med kodenavnet Bulldozer. Denne arkitektur vil blive brugt i chip fremstillet ved 32-nanometer-processen i 2011.

Virksomheden har planlagt en 16-kernet chip med kodenavnet Interlagos, der vil komme på markedet i 2011.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere