Artikel top billede

Surfray-direktør Søren Pallesen lover nye tider for det hårdt prøvede søgeselskab. Foto: Torben Klint.

Surfray et halvt år efter konkurs: Her går det godt

Et halvt år efter, at Surfray gik konkurs, har søgeselskabet øget staben af tekniske medarbejdere og globale kunder. Selskabet mener, at det har et uforløst softwarepotentiale.

Trods en konkurs midt i finanskrisen har søgemaskineselskabet Surfray efter eget udsagn formået at vende de sorte skyer til en lille solstrålehistorie.

"Surfray er en helt ny virksomhed, hvor vi har ansat flere medarbejdere og også er vokset på kundesiden," siger selskabets nye direktør Søren Pallesen, der satte sig i direktørstolen i juni.

Søgemaskineselskabet Surfray røg ellers i marts ud i et stormvejr, som tidligere direktør Martin Veise ikke formåede at komme i ly for. Selskabet gik konkurs og direktør Martin Veise forlod selskabet i en byge af beskyldninger om inkompetence og dårlig ledelse.

Konkursboet efter Surfray inklusive alle søgeprodukterne blev siden solgt for et ukendt millionbeløb, og der er seks måneder senere kommet nye folk til i topledelsen.

Vokser i udlandet

Selv om Surfray ikke kan dokumentere fremgangen med et regnskab, fortæller direktør Søren Pallensen, at han forventer et overskud i år.

Opskriften på den formodede fremgang har været at øge mandskabet fra 15 til 20 medarbejdere, hvor de nyansatte er teknisk personale, holde omkostningerne nede samt indgå aftaler med indirekte distributører, der kan sælge Surfrays MondoSearch- og Ontolica-produkter i lokalområder i hele verden.

Søren Pallesen så for alvor potentialet i verdensmarkedet, da selskabet skulle sende breve og meddele sine mere end 1.000 kunder om den nye situation hos Surfray i foråret.

Da frankeringsmaskinen sammen med kopimaskiner og andet kontorudstyr var blevet hentet af leasingfirmaer, måtte han selv trave ned på posthuset og sortere brevene i diverse destinationer.

Kunder i en lang række lande

Efter en times tid havde han 34 bunker til de 34 lande, hvor Surfray har kunder og søger at kapre flere af de indirekte distributører.

"I løbet af de seneste seks måneder har vi øget kundeantallet med 75 nye kunder," forklarer Søren Pallesen til Computerworld, mens han fortæller, at danske klienter som Tivoli og Falck er blevet i folden.

"Vi har gode og solide produkter, som folk kan forstå og bruge for at effektivere deres forretning. Og så betaler vi regningerne til tiden nu," lyder Søren Pallesens egen forklaring på, at der i dag stadig findes et selskab, der hedder Surfray.

"Kæmpe potentiale"

Flere søgemaskine-eksperter har tidligere over for Computerworld bedyret, at Surfray har et uforløst milliardpotentiale, og de vurderinger er direktør Søren Pallesen da heller ikke blind for.

"Vi har nok det mest uudviklede potentiale i dansk softwarehistorie, men nu handler det om at holde næsen i sporet og omkostningerne nede for at kunne indfri forventningerne," siger Søren Pallesen.

Surfray har sin nye version af Ontolica-søgemaskinen til blandt andet intranets på bedding i løbet af et par uger, mens der kommer en ny version af MondoSearch inden for tre måneder. Endnu har Surfray ikke hevet søgeproduktet Speed of Mind, som blev købt i 2006, frem fra glemmebogen.

Ved årsskiftet kommer regnskabet, og der forventer Søren Pallesen sorte tal mindre end et år efter, at Surfray gik konkurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere