Artikel top billede

Hackere går efter de sociale netværk

Populære sociale netværk som Facebook og Twitter er oplagte hacker-mål, konkluderer undersøgelse.

Computerworld News Service: Websites som Twitter udgør i stigende grad mål for hackere, der planter skadelig software på dem for at inficere computere, påpeger en ny undersøgelse af sårbarheder ved webapplikationer.

Sociale medier er et af de mest ramte områder, viser en undersøgelse af hacking-tilfælde i første halvår af 2009. Undersøgelsen er del af den seneste Web Hacking Incidents Database (WHID) rapport, som udkom i sidste uge. I 2008 var statslige websites de mest ramte.

Sociale netværk udgør "et miljø rigt på mål, hvis man tæller antal brugere," forklarer Ryan Barnett, som er leder af application security research hos Breach Security, der er en af rapportens sponsorer - der også inkluderer Web Application Security Consortium.

Twitter er blevet angrebet af adskillige orme, og andre sociale netværk såsom MySpace og Facebook er også blevet udnyttet til at distribuere malware. Dette sker ofte ved at en inficeret konto begynder at oprette indlæg på det sociale netværk med links til andre websites, der er rigget til med skadelig software.

Stoler blindt på links

Brugerne er her mere tilbøjelige til at klikke på disse links, da de stoler på deres venner og kontakter og ikke nødvendigvis kan se, at kontoen, der offentliggør de skadelige links, er blevet hacket.

Andre data i undersøgelsen fortæller mere om selve angrebenes form. Det mest almindelige angreb er SQL-injektion, hvor en hacker forsøger at "indsprøjte" kode i webbaserede formularer eller URL'er for at få backend-systemer såsom databaser til at køre denne kode.

Hvis der ikke er tilstrækkelig med godkendelsesprocedurer for dette input - og den skadelige kode derfor ignoreres - kan det resultere i et data-sikkerhedsbrud.

Andre brugte angrebsmetoder inkluderer cross-site scripting og cross-site request forgery, hvor en skadelig kommando udføres, mens offeret er logget på et website.

WHID-rapporten viser, at den mest almindelige motivation for hackere stadig er at få websites til at bryde ned. Rapporten inkluderer dog plantningen af malware på et website som nedbrud, hvilket ellers også kunne pege på økonomiske motivationer.

Hackede computere kan bruges til at sende spam, foretage distribuerede denial-of-service-angreb og til at stjæle data.

"I sidste ende forsøger hackerne at tjene penge," konkluderer Barnett.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere