Artikel top billede

Mobil-projektorerne snart klar til verdensmarkedet

Antallet af smartphones med indbygget projektor vil blive 60-doblet inden for de næste fire år.

De fleste kender vel bøvlet med at få projektoren til at vise andet end en blå skærm, når den fantastiske præsentation skal fyres ud over rampen.

Men der er måske håb at hente i lommen inden for ganske få år, for teknologi-analyseselskabet iSuppli spår, at der i 2013 vil blive solgt over tre millioner mobiltelefoner med indbygget projektor.

Samtidig anslår iSuupli, at hvis de små projektorer slår igennem på smartphone-markedet, vil den smarte mobiltelefon blive en alvorlig udfordring for pc-markedet, da mobilernes skærmstørrelse er en af de største hæmsko for, at mobilbrugere kan benytte telefonen som den primære computer.

Det skriver cellular-news.

60-dobling på fire år

Hvis analysen holder stik svarer projektor-udviklingen til en 60-dobling i forhold til den nuværende situation med omkring 50.000 solgte projektor-mobiler.

Tilbuddene vil komme fra forskellige producenter, efter Samsung tidligere på året lancerede en smartphone med en af de små såkaldte pico-projektorer, som iSuppli definerer som projektorer med en vægt på under 0,9 kilogram og et rumfang under 983 kubikcentimeter.

Udover mobiltelefonerne anslår iSuppli, at der i fremtiden også vil være rift om bærbare pico-fremvisere, som kan vise tekst, billeder og film på en skærm eller væg, hvor billedstørrelsen i en skarp version vil være oppe på 50 tommer.

Endnu ikke mainstream

Selv om der skulle blive solgt tre millioner smartphones med pico-projektorer i 2013, er der langt fra tale om, at de indlejrede projektorer bliver mainstream teknologi til mobilen.

Analysehuset Gartner vurder, at der i 2008 blev solgt cirka 150 millioner smartphones på et samlet mobilmarked med omkring én milliard solgte mobiltelefoner om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere