Nvidia lancerer GeForce 6600

Nu er der håb forude for dem, der gerne vil spille de nyeste 3D-spil uden at skulle investere mere end 2.000 kroner på et grafikkort. Det er i hvert fald løftet fra Nvidia, der netop har lanceret grafikchippen GeForce 6600.

Indhold

Grafikgiganten Nvidia har lanceret en ny grafikchip ved navn GeForce 6600. For et par tusinde kroner kan man købe sig et grafikkort med denne chip, og så skulle man sagtens kunne spille Doom 3 for fulde gardiner, lyder det vel optimistisk fra Nvidia.

GeForce 6600 er en neddroslet version af topmodellen GeForce 6800. Chippen har samme grafikfunktioner som storebroderen, men hastigheden er lavere.

Mens GeForce 6800 har 16 pipelines, og dermed kan beregne op til 16 pixels pr. clockcyklus, må GeForce 6600 nøjes med det halve antal. Dertil kommer, at GeForce 6600 har 128-bit busbredde til grafik-hukommelsen - igen det halve af GeForce 6800.

Til at starte med understøtter GeForce 6600 kun PCI Express og ikke AGP. Man skal altså have et af de nye bundkort med Intels 915 eller 925 chipsæt for at bruge grafikkort med chippen. Bundkort med PCI Express til AMD-processorer forventes på markedet sidst på året.

Senere kommer der også GeForce6600-kort til AGP, hvor en bridge-chip sørger for at oversætte PCI Express-signalerne fra chippen til AGP-signaler.

Sådan kan et GeForce 6600 GT grafikkort se ud.
De to grafikchips adskiller sig endvidere ved den fremstillingsteknologi, der er brugt. GeForce 6600 er produceret med 0,11 mikron teknologi, mens GeForce 6800 er fremstillet med 0,13 mikron teknologi. Det betyder, at strømforbruget burde være langt lavere for GeForce 6600, og at det for øvrigt er noget billigere for Nvidia at fremstille GeForce 6600, idet der er plads til flere chips pr. siliciumskive (wafer).

GeForce 6600 fås i to forskellige varianter, hvor den hurtigste har fået tilnavnet GT. GeForce 6600 GT understøtter 128 megabyte GDDR3 RAM og Nvidias SLI-teknologi, mens GeForce 6600 benytter 128 megabyte almindelig DDR grafikhukommelse og ikke kan klare SLI.

Grafikkort med de to GeForce 6600-chips kommer på markedet sidst i september. Den vejledende pris på et grafikkort med GeForce 6600 GT er 229 euro. Det svarer til cirka 1.700 kroner, men prisen bliver måske lidt højere i Danmark på grund af den høje danske moms. Der er ikke opgivet priser på grafikkort med GeForce 6600.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere