Computerworld News Service: Med denne uges kvartals-regnskaber fra Apple, Yahoo, AMD, EMC, AT&T, Amazon og Microsoft tegner der sig et tydeligt billede af den kurs, som markedet vil tage i andet halvår.
De store spillere på teknologi-markedet har samtidig overordnet været med til at sætte skub i markederne, hvor teknologi-børsen Nasdaq torsdag var steget til kurs 1.973 - væsentlig over 2009-lavpunktet fra 9. marts på 1.268, hvilket er det er laveste niveau for Nasdaq siden oktober 2002 umiddelbart efter dotcom-boblen.
Samtidig har perioden fra marts til nu været den længste med konstant stigning på Nasdaq siden 1992.
Teknologi-selskaberne anerkendes generelt for at være motoren i den fremdrift, der har fundet sted i blandt andet S&P 500-indekset, ligesom IBM og Intel - der kom med regnskaber i sidste uge - også har skubbet indekset frem.
Microsoft skuffer
På trods af de overvejende positive reaktioner fra investorer til teknologi-branchen, skuffede Microsoft med selskabets kvartals-regnskab, hvor selskabets netto-indtjening er faldet til kanp 16 milliarder kroner. I samme kvartal sidste år var indtjeningen 22,5 milliarder kroner.
Også omsætningen faldt med hele 17 procent til 68,5 milliarder kroner, hvilket er en del mindre, end analytikerne havde forventet.
"Vores forretning fortsætter med at være negativt påvirket af svaghederne i det globale pc- og servermarked," lyder det fra Microsofts finansdirektør Chris Lideell.
Amazon kommer med gode nyhede
Amazon er til gengæld gået frem på omsætningen med hele 14 procent, hvilket tolkes som gode nyheder for dem, der leder efter tegn på fremgang i økonomien. Selskabets netto-indtjening er dog faldet fra 822 millioner kroner til 743 millioner kroner i kvartalet.
Amerikanske EMC er gået tilbage på både omsætning (19,2 milliarder kroner til 17 milliarder kroner) og indtjening (1,9 milliarder kroner til 1,1 milliarder kroner) i kvartalet.
De gode nyheder er dog, at EMC vurderer, at bunden er nået, og at markedet allerede er begyndt at flade ud igen.
"Men de globale forhold fortsat er udfordrende og vores forventninger til it-investeringerne over hele året er uforandrede, afspejlser EMC's regnskab for andet kvartal en stabilisering af kundernes budgetter og en forbedret forudsigelighed i markedet," lyder det fra EMC's finansdirektør, David Goulden.
Også den amerikanske AMD melder fortrøstningfuld ud med en klar reduktion i underskuddet, selv om selskabets kurs mod igen at blive profitabelt går langsommere, end analytikerne havde forventet.
Yahoo melder om en kvartals-omsætning på 8,2 milliarder kroner, hvilket svarer til en nedgang på 13 procent i forhold til samme kvartal i fjor. Trods den faldende omsætning er Yahoos indtjening steget fra 685 millioner kroner til 737 millioner kroner.