Artikel top billede

TDC kan være på tilbage på børsen. Ejerne undersøger angiveligt mulighederne. Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC (Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

TDC kan være på vej til en børsnotering

De fem kapitalfonde, der ejer TDC går angiveligt med planer om at notere tele-giganten på børsen. Kapitalfondene taler med banker om en notering næste år.

TDC kan være på vej tilbage på den danske fondsbørs.

De fem kapitalfonde, som købte TDC tilbage i 2005, er begyndt at undersøge mulighederne for en børsnotering næste år.

Det skriver den britiske avis Sunday Times.

Selv om TDC de seneste år har kæmpet med en stagnerende - og sidste år faldende - omsætning, vurderer bankfolk overfor Sunday Times, at der har været store fremskridt i TDC.

Alligevel mener Sunday Times' kilder, at købet af TDC har været en succes - og at TDC kan sælges med profit.

Samtidig vurderer kilder overfor Sunday Times, at TDC vil sælge sine datterselskaber i Schweiz og Ungarn.

Sunday Times' kilder siger dog også, at hverken noteringen eller salget af de to datterselskaber er endeligt besluttet.

Trimmet TDC

Den schweiziske del af TDC, Sunrise, som altså kan være ved at blive solgt fra, var ellers sidste år med til at forbedre TDCs resultat.

Sidste år fyrede ejerne af TDC selskabets topchef, Jens Alder, som ellers havde drevet hårde besparelser igennem virskomeheden.

Dengang lød begrundelsen, at TDCs omsætning skal begynde at stige igen. Den opgave har den nye topleder Henrik Poulsen siden modereret en smule, så en stabil toplinje i dag er målet.

Allerede sidste år vurderede den tidligere topchef i TDC Jens Alder, at et salg kunne være interessant for ejerne, efter de omfattende frasalg og besparelser, han havde stået i spidsen for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere