Artikel top billede

Microsoft: Her er planerne og priserne for Azure

Microsofts cloud computing baseret på Windows Azure er gratis frem til november. Læs hvordan Microsoft vil konkurrere med Amazon og Google.

Microsoft løfter sløret for priserne for softwearegigantens bud på cloud computing, Windows Azure, og giver samtidig adgang for alle interesserede, der ønsker at afprøve Windows Azure gratis.

Tilmelding for alle Azure-interesserede

Microsofts Windows Azure cloud-computing infrastruktur er gratis at anvende i en Community Technology Preview (CTP)-version fra nu og frem til november, hvor den færdige version af Windows Azure forventes præsenteret på Microsofts Professional Developers Conference.

Til den tid vil det være omkring et år siden, at Windows Azure blev præsenteret første gang.

Ifølge Doug Hauger, Microsoft, vil den endelige kommercielle version af Windows Azure blive tilgængelig i tre forskellige prismodeller, nemlig en forbrugsafregnet prissætning, hvor der betales for, hvad der bruges, en abonnements-ordning, hvor der betales et fast beløb,
samt en enterpise volumen-licens, hvor Azure integreres med eksisterende enterprise-aftaler.

Konkurrence med Amazon og Google

Indtil videre er det kun priserne for den forbrugsorienterede anvendelse som er klar.

Når det handler om processor-brug kommer det til at koste 12 cent per CPU-time.

I storageomkostninger skal man regne med 15 cent per gigabyte per måned. Hertil kommer, at man skal betale for skrivning, opdatering, læsning og sletning fra storage. Det koster 10 cent per 10.000 transaktioner.

For transmission af data kommer det til at koste 10 cent per gigabyte, der sendes til Azure og 15 cent per gigabyte, der hentes ned fra Azure.

Sammenlignet med Googles App Engine og Amazons Elastic Compute Cloud ser det ud til, at Azure er en anelse dyrere, men det kommer til at afhænge af forbrugsmønster.

Microsoft: Pris per enhed uinteressant

"Den aktuelle per-enheds prissætning er efter min mening fuldstændig uinteressant. Hvad vil det koste mig end-to-end?," siger Prashant Ketkar, marketingsdirektør for Windows Azure til IDG News Service

Ifølge Prashant Ketkar tilbyder Azure et antal standard features som, hvis de købes som tillægsprodukter på de konkurrerende platforme, vil få de konkurrerende platformes priser "til at være substantielt dyrere end os."

Han nævner Azure's automatiserede service management som en "killer feature" som med minimal afbrydelse kan reloade applikationer på en ny server såfremt en server går ned.

Ifølge Prashant Ketkar kan Azure også automatisk skalere når behovet opstår og der dannes automatisk to ekstra backups af data.

Google App Engine-bruger:App Engine bedre
Iein Valdez, produktudviklingsddirektør for Appirio, en SaaS systemintegrator som understøtter både Google App Engine og Force.com, betvivler Prashant Ketkar's omkostningsberegninger.

"På Google App Engine betaler man kun for de ressourcer du bruger, i modsætning til Azure, hvor du betaler for kørende instanser selvom din applikation ikke anvendes," udtaler Iein Valdez til IDG News Service.

Han mener også, at Google App Engine er nemmere at anvende og mere skalerbar end Azure.

"App Engine har en komplet transparent autoskalering, med Azure skal du selv foretage en korrekt provisionering og lukke instanser ned efterhånden som behovet ændrer sig, hvilket kan være problematisk," siger Iein Valdez.

Danmark blandt de første til Windows Azure

Danmark er blandt de første lande, der får adgang til den kommercielle version af Windows Azure til november.
Til den tid vil danske priser for Windows Azure være på plads




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere