Artikel top billede

Bestyrelsen tavs om ransagning hos IT Factory

I 2006 ransagede Københavns Politi IT Factorys adresse. Bestyrelsen i selskabet, der har et erstatningskrav hængende over hovedet, er tavs om ransagningen.

I januar 2006 ransagede Københavns Politi IT Factorys daværende adresse.

Ransagningen udsprang af en mistanke mod Stein Bagger om svindel med afgifter på en række luksusbiler.

Bestyrelsesformand Asger Jensby og bestyrelsesmedlem Henning Børgesen står i dag med et erstatningskrav hængende over hovedet fra kurator Boris Frederiksen, der mener, at bestyrelsen har svigtet sit tilsyn.

I den forbindelse spiller antallet af advarsler om uregelmæssigheder en rolle. Men bestyrelsesmedlemmerne er tavse om kendskabet til ransagningen helt tilbage i 2006.

"Jeg har ingen kommentarer," siger Henning Børgesen til Computerworld.

I bestyrelsen sad også Asger Jensby som formand og så den administrerende direktør, Stein Bagger.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Asger Jensby vedrørende ransagningen, der altså i første omgang blev foretaget på grund af mistanke om manglende betaling af afgifter på nogle af Stein Baggers luksusbiler. Det fik han en dom for i 2007.

Ransagningen, der blev foretaget på baggrund af en henvendelse fra Skat, var ikke den eneste ransagning. Københavns Politi ransagede også Stein Baggers private hjem, hvor alt blev gennemsøgt.

Ransagningerne førte efterfølgende til, at Skat fik mistanke om momssvig i selskabet, hvilket fik Nordsjællands Politi til at iværksætte en efterforskning af de forhold.

Angiveligt fortsatte efterforskningen om momssvig helt frem til december 2008, da skandalen brød ud, men da Stein Bagger fik syv års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk med leasingaftaler, blev anklager om momssvig ikke fremført.

Politi: Loyal direktør ville orientere
Hos Københavns Politi, der stod for de to ransagninger, vil man ikke kommentere, om bestyrelsen eller andre blev orientereret om ransagningen.

Nordsjællands Politi har tidligere forklaret Computerworld, at man generelt tager kontakt til den daglige ledelse i forbindelse med ransagninger.

"Om den administrerende direktør så loyalt orienterer bestyrelsen, er et åbent spørgsmål," sagde vicepolitichef Flemming Poulsen dengang.

Han forklarede, at politiet ikke sender kvitteringer eller lignende breve til eksempelvis et firmas bestyrelse efter en ransagning af denne type.

Kurator lurer i baggrunden

Kurator Boris Frederiksen, der kører en erstatningssag mod både Asger Jensby og Henning Børgesen, vil ikke direkte komme ind på, om han ligger inde med belastende dokumenter mod bestyrelsen.

"Men jeg kan sige, at selvom det ikke direkte måtte handle om den konkrete leasing-svindel (som Stein Bagger er dømt for, red.), så interesserer vi os for materiale, som kunne have givet formanden anledning til at stille sig kritisk over for direktørerne," siger Boris Frederiksen.

"Populært sagt: hvis han (Asger Jensby, red.) havde fået valide oplysninger om, at Stein Bagger havde begået bankrøveri, så var det naturligt for Jensby at forholde sig til, om han kan stole på den direktør og undersøge det nærmere."

Men du kan ikke fortælle, om du har konkrete dokumenter om ransagningen?

"Nej."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere