Artikel top billede

Rigspolitichefens løn afhængig af Polsag og Tetra

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjergs resultatløn er blandt andet afhængig af, at han holder de store teknologiprojekter Polsag og SINE på sporet. Det fremgår af rigspolitichefens resultatkontrakt.

Politets it-understøttelse giver fra tid til anden problemer.

Et nyt system, Polsag, skal være med til styrke understøttelsen af politiet og give mere effektiv sagsbehandling og bedre borgerservice. Og det er vigtigt for politiet, at systemet kommer på plads efter planen.

Faktisk så vigtigt, at den nye rigspolitichef Jens Henrik Højbjergs resultatløn afhænger af, at han holder it-projektet i kort snor i år. Samtidig skal rigspolitichefen prioritere det nye nationale beredskabsnet SINE og syv andre opgaver.

Ifølge rigspolitichefens resultatkontrakt er han stillet en resultatudbetaling på 100.000 kroner i udsigt, hvis han opfylder en række mål, heriblandt de to teknologiprojekter. Prioriteringerne er vægtede, og Polsag og SINE er vægtet med hver ti procent.

Den klart vigtigste opgave i resultatkontrakten er at nedbringe politiets underskud og få styr på politiets økonomi, der tilsyneladende har sejlet de sidste par år og resulteret i et samlet underskud på 341 millioner kroner ved indgangen til 2009. 20 procent af rigspolitichefens resultatudbetaling er afhængig af at han kan forbedre politiets økonomi.

Køreplan for Polsag

Justitsministeriet, som har lavet resultatkontrakten med Jens Henrik Højbjerg, har opstillet fire delmål i forhold til Polsag.

- Der skal laves en statusrapport om anskaffelse og implementering af Polsag i første halvår 2009.
- Der skal i første halvår laves en procesbeskrivelse for arbejdsgangene i Polsag.
- I andet halvår 2009 skal der udarbejdes en generel drejebog til politikredsene om implementering af Polsag.
- Der skal i andet halvår 2009 gennemført en analyse og specifikation på system til elektronisk ansøgning om straffeattester.

Hvis de fire delmål bliver opfyldt vil Jens Henrik Højbjerg altså få udbetalt ekstra løn.

En varm arv

Rigspolitichefen har også arvet en anden varm kartoffel. Det såkaldte SINE-system, der skal give politiet og resten af det danske beredskab en driftsikker, krypteret fælles kommunikationsplatform, bliver løbende overdraget fra Økonomistyrelsen til Rigspolitet.

Økonomistyrelsen har stået for det store - og stormombruste - udbud, mens politiet overtager myndighedsansvaret i løbet af de næste år.

Derfor er der en hel stribe krav til Rigspolitiet i forbindelse med det nye system. Blandt andet skal Rigspolitichefen sørge for at en organisation, der kan håndtere systemet stables på benene.

Desuden bliver Rigspolitichefen stillet til ansvar i forhold til, at der skal leveres en alternativ løsning til Københavns Politi i forbindelse med klima-topmødet i december. SINE-systemet er forsinket med 12 måneder, og derfor kan systemet ikke nå at være på plads i hovedstaden inden topmødet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere