Artikel top billede

Microsoft frigiver Silverlight 3 i kampen mod Flash

Microsofts Silverlight, der er en konkurrent til Adobes Flash, er nu frigivet i version 3. Her kan du se de nye features.

Microsoft frigav sent torsdag version 3 af selskabets Silverlight-teknologi. Selv om den officielle meddelelse om frigivelsen endnu lader vente på sig, er det allerede nu muligt at hente den nye version på selskabets Silverlight-side.

Ifølge internetnews.com og Neowin er der flere markante forbedringer af finde i version 2.

Det drejer sig blandt andet om understøttelse af H.264-video og 3D samt GPU hardware-acceleration. Silverlight 3 vil også kunne køre applikationer uden for browseren.

Ifølge Neowin er der tale om flere end 50 nye features i Silverlight 3, hvoriblandt den såkaldte Smooth Streaming blandt andet fremhæves.

Smooth streaming lader dig se 720P+ video, uden at du skal vente på at bufferen indlæses. Se et eksempel på det her.

Hård konkurrence?

Silverlight blev lanceret i 2007, og siden har Microsoft satset stort på at hale ind på Adobes populære Flash.

Mens Adobe og Microsoft kæmper for at forbedre deres proprietære teknologier, kan den kommende HTML 5-standard komme til at overhale begge selskaber inden om.

Det mener i hvert fald flere af browserproducenterne, der har peget på, at HTML 5-standarden på sigt vil kunne overflødiggøre Flash, fordi HTML 5 har så god en multimedie-understøttelse.

Siden er netop video-delen i HTML 5 dog kommet i strid modvind, fordi browserproducenterne ikke kan blive enige om, hvilket video-codec der skal anvendes i standarden. Seneste melding er derfor, at den del af standarden helt vil blive droppet.

Microsoft har i forsøget på at stjæle noget af rampelyset fra Flash forsøgt sig med flere underholdene tiltag, blandt andet har man gjort samtlige Playboy-udgivelser frem til 2007 til gratis net-magasiner ved hjælp af Silverlight-teknologien.

Det var også Silverlight, der stod bag, da man streamede indhold direkte fra OL i Beijing i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere